17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Cegléd a birkózósport városa

Az eltelt hat évtized hozott bórút és hozott derűt, de a ceglédi birkózó sport tovább élt és él. Közben  útjára bocsájtott  mellékesen néhány Európa-bajnokot (Sipos Árpád, Bódi Jenő) és kinevelt más élvonalbeli versenyzőket  (Scharferberger  Csaba, Kovács Béla, Kecskeméti István, Gombár Dezső, Czigony Tamás Stb.), akik gondoskodtak a folyamatosságról.

A történelem nem ismétlődik, valljuk sokszor. Valószínű Cegléden sem, de talán a birkózás kivételt jelent. A 2000-es évek elejének eseményei idézik az 1950-60. közötti évek  ragyogását. Azok után, hogy még mindig sokat anekdotázunk a múltról,  arról, hogy anno 3-4 birkózónk volt a felnőtt válogatott  keretben, hogy a Vasutas pályán legyőztük a magyar válogatottat (csak azért ott rendezték mert a lelátón fért el a megfelelő számú, hűséges közönség). 

Új korszak  állócsillagai tűntek fel a látókörben. Mára ismét magasan ragyog a ceglédi birkózó sport csillagszerű képződménye. Lőrincz Tamás kétszeres Európa-bajnok, a Londoni Olimpia ezüstérmese, ő a kor zászlóvivője, öccse Viktor  VB bronzérmes, junior Európa-bajnok, azután ott van Kozák Pisti aki már-már olimpiai résztvevő lett legutóbb, de már Rióra aspirál. De nem feledkezhetünk meg Sárközi Viktória,  Lakatos Tamás, Siroki Tímea, Lónyai Melinda sikereiről sem. Jelenleg pedig ott vannak az utánpótlás képviselői, korosztályuk bajnokai, legjobbjai (Deák Martin, Lakatos Tamás, Andrási József  és még sokan…). 

Jó érzés volt látni a sikert kivívó sportolókat, edzőiket és a széles körű támogatói kört, akik az elmúlt években nem egyszer átsegítették Czigony Tamás szakosztályelnököt a nehézségeken. Földi László  polgármester köszöntőjében kifejezte elismerését, mint elmondta az irodája falán jelenleg is ott van a Magyar Birkózó Szövetség díszoklevele, ami azt hirdeti, „Cegléd a birkózósport városa”. A méltán kivívott elismerő cím a város fejlődő sportjának igazolása  és a sportolás feltételeinek jelenlegi ugrásszerű javulásának egyik letéteményezője. Nevesítve, megtörtént a Városi Sportuszoda  újjáépítése, a Malomtó-szélen új füves labdarúgó pályák kerültek átadásra, utóbbiak esetében 2014-ben várhatóak a továbbfejlesztések. Ez mellett a judósok is remélhetik egy új bázis megépülését a sporttelep területén. Méltán kapott sok gratulációt Földi László  polgármesteren kívül Horváth József a CVSE ügyvezető elnöke és Ványi Zsolt a  Városi Sportuszoda igazgatója.

Az elmúlt év legjobb sportolóit megjutalmazta a szakosztály vezetősége, miközben a nagy számban megjelent szülök, főleg anyukák szemében könnycseppeket csalogattak ki a megható pillanatok. Senki sem mehetett úgy haza éjnek idején, hogy nem egy hangulatos családi rendezvényen tette tiszteletét a birkózósport javára.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....