3.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

A legveszélyesebb főút

A legveszélyesebb főút ma továbbra is a 4-es számú, itt történik a legtöbb halálos kimenetelű közlekedési baleset – foglalja össze annak a kutatásnak az eredményét a Népszava Online, melyben mintegy 3000 kilométernyi magyarországi közútszakasz baleseti kockázatát mérték fel, elemezték és tettek javaslatot forgalomtechnikai beavatkozásokra az uniós finanszírozású SENSoR projekt keretében. Az uniós finanszírozású SENSoR (South East Neighbourhood Safe Routes – Biztonságos utak a dél-kelet-európai régióban) projekt keretében mintegy 3000 kilométernyi magyarországi közútszakasz baleseti kockázatát mérik fel és elemzik.
A rendőrségi adatok alapján a baleseti statisztikák évről évre ugyan javulnak, ám a kedvező folyamat ellenére évek óta ugyanazok az utak számítanak a legveszélyesebbnek – nyilatkozta a lapnak Sipos Tibor projektvezető. A fővárostól – Cegléden, Szolnokon, Karcagon, Debrecenen át – a záhonyi határátkelőig vezető 4-es számú főút évek óta vezeti a legveszélyesebb utak listáját. Évente mintegy 25-30 halálos, vagy súlyos kimenetelű baleset történik ezen a szakaszon. A legnagyobb problémát a nagyszámú román, moldáv, kamionost előzni szándékozó, gyorsabban haladó, türelmetlen személyautók okozzák – közölte Gégényi István, közlekedésbiztonsági szaktanácsadó.
A projektvezető megjegyzi, bár megépült a M6-os sztráda, a 6-os főúton nem sikerült a baleseteket jelentősen visszaszorítani, vélhetően azért, mert az autópálya melletti településeken élők továbbra is a 6-os főúton közlekednek, hogy ne kelljen útdíjat fizetniük.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...