3.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kristóf, a zsonglőr

A Magyar Klasszikus Nagycirkusszal járta az országot az elmúlt hetekben Sebők Kristóf zsonglőr. Álma, hogy ez legyen a hivatása, s csatlakozzon egy társulathoz lehetőleg külföldön. A ceglédi születésű kisfiú nyolc éves volt, amikor édesanyjával a Művészetek Völgyében járt és egy zsonglőr produkciója annyira lenyűgözte, hogy elhatározta, ő is megtanulja. Kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is zsonglőrködik, nagyjából öt éve ez tüzes számokkal egészült ki. Azt mondja, a zsonglőrködés olyan műfaj, amiben mindig lehet újat tanulni.

A fiatalember 1994. április 11-én született, ötéves korában Ceglédről költöztek Pusztahencsére. Ott járt óvodába, egy évig általános iskolába, majd a paksi Balogh Antal Katolikus Iskolába. Bolti eladó szakmáját az I. István Szakképző Iskolában szerezte, érettségijét idén a Vak Bottyán Gimnáziumban. Megmagyarázni nem tudja, hogy miért varázsolta el egy zsonglőr annak idején, de tény, hogy nagyon leköti, és az elismerés nagyon inspirálja. Ördögbottal kezdett, majd jött a poi, a buzogány, a labda, a karika. Összesen hét eszközzel „játszik”.

Sebők Irén, Kristóf édesanyja büszke fiára, de úgy gondolja, hogy a zsonglőrség szórakozásnak jó, megélhetésnek kevés. Irén első pillanattól egyedül neveli fiát. Sokan őrültségnek tartották, hogy egyáltalán vállalta, hiszen születésétől kerekesszékben él. Igen ritka betegsége van, amit üvegcsontúságnak, Osteogenesis Imperfecta-nak hívnak. A kérdésre, hogyan birkózott meg a feladattal, azt mondja, borzasztó egyszerűen, mert kislány korától nagyon akarta, hogy neki gyereke legyen.

A TEOL.hu írása teljes terjedelmében itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...