5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

AB Duó a Rising Starban

Ismert ceglédi együttes bukkant fel a TV2 új tehetségkutató műsorában,  ahol az AB Duó sikeresen tovább is jutott az első adásból. A duó tagjait Fésűs Ádámot és Nagy Barnabást kérdeztük a kezdetekről, a versenyről és a jövőbeli tervekről.  

– Hogyan jött a zene az életetekbe? Mikor kezdtetek el komolyabban foglalkozni vele?

Ádám: – Zenész családba születtem, gyerekkorom óta tanulom a zenét, 13 éve kezdtem zongorázni, Barnival egy osztályba jártunk a Táncsics zenei tagozatán. A gimnáziumi évek alatt kezdtem foglalkozni a gitárral, és ismerkedtem a dobbal. A zene mindig komoly szerepet töltött be mindkettőnk életében.

Barni: – Édesanyám énektanár. Általa már hamar megismerkedtem a zenével. Én is zongorát tanultam a zeneiskolában, de igazán a gitár és az ének ragadott magával a gimnázium évei alatt. Az előadói estek pozitív visszhangja ösztönzött az állandó gyakorlásban.  

– Mikor alakult az együttesetek?

Ádám: – Sokszor felmerült, hogy zenélhetnénk együtt, de komolyabban az élet hozott össze, mikor úgy döntöttünk 2012 tavaszán, hogy bevállalunk egy fél éves zenei szerződést külföldön, mint gitáros-énekes duó. A nagy sikerre való tekintettel, tavaly ismét dolgoztunk Cipruson.

– Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezzetek a Rising Starba? Miért pont erre a tehetségkutatóra esett a választásotok?

Barni: – Egy eddig Magyarországon nem ismert műsor, a Rising Star veszi most kezdetét. Sokban különbözik a már ismert tehetségkutató műsoroktól, épp ezért szimpatikusnak tűnt jelentkezni. Egyszer érdemes kipróbálni ezt is, sok tapasztalatot lehet vele gyűjteni.  A nézők szavaznak egy ingyenes telefonalkalmazással: ez is újdonság.

– Továbbjutottatok, gratulálok! A következő megmérettetésre hogyan és mivel készültök? 

– Remek érzés volt a továbbjutás, s ahogy hallottuk a többi versenyzőt, láttuk, hogy igen erős a mezőny – ez motivált a további felkészülésben. A november elején kezdődő élő show-ra már készen állunk, nyilván olyan dalt választottunk, amit már énekeltünk régebben is. – válaszolták a fiúk.

– Mi a célotok a Rising Star-ral? 

– Mindketten a Kőbányai Zeneiskolába járunk, legalább 3 évet még tanulással töltünk. A Rising Star egy újabb mérföldkő a duó életében és a saját pályafutásunkban is. Jó lenne ismertebbé válni, elérni, hogy több emberhez eljusson a zenénk. A hobbink a munkánk is egyben. A jó műsor hozhat egy jobbat, ebben látjuk a jövőt. – tették hozzá a fiúk.

– Sok sikert kívánok Nektek a továbbiakban és szívből örülök, hogy továbbjutottatok! Csak így tovább!


A Rising Star következő adása november 9-én, vasárnap este 19 órakor lesz. Szurkoljunk együtt a ceglédi zenekarnak és támogassuk őket szavazatainkkal, hogy még tovább juthassanak! A szavazáshoz az összes információt megtalálják a tehetségkutató műsor hivatalos honlapján: http://tv2.hu/rising_star/jatekszabaly

Kovács Diána

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...