5.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Anyanyelvápoló klub

A másik Lőrincze-díjat Raátz Judit vehette át, az ELTE BTK Mai Magyar Tanszékének főiskolai docense és az MTA Nyelvtudományi Intézete tudományos munkatársa. Postumusz Kazinczy-díjat kapott Ungvári Ildikó rádióbemondó, akinek fiai vették át a díjat Szakonyi Károlytól és Wacha Imrétől. Maróti István emlékérmet, Bárczi-harang-díjat adott át Bencédy József prof. em. és Juhász Judit.

A díjátadó ünnepség után értékes szakmai előadásokat hallgathattunk anyanyelvünk táji változatosságáról, a tájnyelv és a köznyelv élő kapcsolatáról, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet munkájáról. Ezúton szeretném mindazok figyelmébe ajánlani az Anyanyelvápolók Szövetségének honlapját, akik érdeklődnek az anyanyelvünk iránt. Aktuális „játékukat” A szó 2014 – Mi legyen az év szava? címmel hirdették meg. Keresik azt a szót, ami legjobban jellemzi az idei évet. Ha a 2014-es évre gondol, akkor önnek melyik szó jut eszébe? (Be/elküldési határidő: 2014. december 30.)

A ceglédi Anyanyelvápoló klub szeretettel hívja, várja a kedves érdeklődőket, a pedagógus kollégákat is körünkbe. A foglalkozások a városi könyvtárban minden hónap első hétfőjén 15 órakor kezdődnek. 

Balázs Gyöngyvér, az Unghváry L. Ker. és Vend. SZKI tanára

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...