13.5 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Királyok menedéke

A szerző írásainak hétről hétre helyet adó lap igazgatója, Krizsán Ervin a könyvbemutatón elmondta: Borda János (eddigi) történelmi mérföldkőhöz is juttatta az újságot. „Az a pillanat, amikor János írása először megjelent a lapunkban, az újságunk életében is nagy pillanat volt. Soha előtte és utána sem volt ez a lap olyan vastag, 98 oldalas. Ez nekünk is egy nagy ünnep volt, amikor ő először megjelent az újságban.” Végül egyre több és egyre jobb visszajelzést kapott, és megszületett a könyv ötlete is. A kiadást az önkormányzat is támogatta, pályázati keretből. Így most az olvasók kötetbe gyűjtve vehetik kézbe a már ismert és a még senki által nem olvasott novellákat vagy éppen a már már kisregény hosszúságú írásokat.

„Lélekmelengető, elgondolkodtató, olykor nevetésre késztető, néha sírásra ingerlő történeteit megérintik azokat, akik fogékonyak a természet szépségeire, az emberi lélek és az élet sötét és derűs oldalára, a történelem eseményeire.” – dicsérte az alkotó érdemeit Hegedűs Ágota alpolgármester – „Azt hiszem nem vagyok egyedül a róla kialakult véleményemmel. Udvarias, kedves, figyelmes, a munkájára igényes emberről van szó, aki játékos kedvét akkor sem hagyja el ha éppen fél kézzel a dísztermet rendezi, a másik kezével fénymásol, vizet oszt, izzót cserél, szőnyeget igazít, zászlót tűz ki a városháza ablakaiba vagy éppen a tetejére.”

Borda János a bemutatón természetesen köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a kötet megjelentését, de a legnagyobb köszönetet és legmelegebb ölelést természetesen édesanyja kapta. Az elsőkötetes író azt is elárulta a bemutatón, hogy már készül a következő könyv is, a címe is tudható: Vadászoknak, horgászoknak és normális embereknek…

A szerzővel készült interjúnk itt olvasható…

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...