4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szabadlábon a hungáriás brókerek

Az Esti Újság úgy tudja, a Hungária Értékpapír Zrt. brókercég összes eddig bent lévő vezérét kiengedte a bíróság az előzetes letartóztatásból.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ügyészség ezzel egyetértett-e vagy sem. Az azonban mindenképpen érdekes, hogy ezen ceglédi brókervállalkozásnál, amely az év brókere is volt, komoly Fidesz- és állami milliárdok voltak, hiszen Újpest vagy épp Fót is súlyos milliárdokat tett ide a mesés 30 százalékos hozam fejében. De a Fazekas Sándor vezette minisztérium is tett ide bőven pénzt – írja a lap.

Mint arról az Index beszámolt, pár hete nyomoznak a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozó TIG Zrt. 400 millió forintja ügyében, amit a brókerbotrányok ideje alatt bedőlt Hungária Értékpapír Zrt.-nél tartottak, derül ki Fazekas Sándor miniszter március 3-án közölt írásbeli válaszából a Parlamentben.

Az Év Brókereinek is választott két fővezére a ceglédi cégnek érdekesen művelte a pénzgyűjtést. A nagy ügyfeleknek évi 30 százalékos hozamot ígértek, ami igen kedvező kamat volt, sőt annyira nem tűnt eltúlzónak. Mindezt pedig úgy vették fel többnyire, hogy már a bruttó 30 százalékkal növelt összegeket írták rá az átvett pénzekre a brókervezérek. Az Esti Újság értesülése szerint több nagy befektetőnek ezen hatalmas kamatokat előre fizették ki a pénzek átvételekor a brókervezérek.

Mint ismeretes, nemcsak a Fazekas Sándor miniszter vezette cégek tartottak itt pénzeket, hanem Újpest fideszes vezetése és Fót fideszes vezetése is itt fialtatta a város tartalékait, de sorolhatnánk a sort hosszasan – számol be a fejleményekről az Esti Újság.

Az Esti Újság írása teljes terjedelmében itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...