9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Nyolcvan évesen „búcsúzik” a sportpálya lelátója

A ceglédi reálgimnázium és polgári iskolák zenés szabadgyakorlatát és szertorna bemutatóját, a MOVE hölgytornászok és vívók fellépése követte. Az olimpiai staféta hatalmas hangzavarban startolt, amelyet a Reálgimnázium váltója nyert meg, a MOVE, a Levente Egyesület és a CVSE előtt.   

A birkózók is bemutatták sportáguk szépségeit. A CVSE és a MOVE helyi versengése nagyban hozzájárult a későbbi, máig tartó sikerekhez. A fiatal vasutas ökölvívók is tartottak bemutatót.

A tribünavatás ünnepélyes első része nagy tetszést kiváltó díszfelvonulással záródott. A leventék puskás gyakorlatokkal színesített díszszázada, lovas- és kerékpáros egységei szórakoztatták a lelátót és a pályát körbevevők százait. Persze nem maradhatott el zárásként az ünnepi labdarúgó mérkőzés sem.

A Malomtó-széli „sportkombinát” ezzel a fejlesztéssel nagy lépést tett a sport infrastruktúrájának fejlesztése területén. Mindez a városatyák gondosságán kívül köszönhető volt dr. Kádár Antal városi főmérnöknek és Nyíri Béla műszaki tisztviselőnek. Mint ahogy az ő idejük is, tisztességgel és sikerekben bővelkedve „lejárt”, a ceglédi sporttelep tribünjének végnapjai is meg vannak számlálva.

A CVSE csapata az NB III-ban második helyen végzett, ezzel visszajutottak a második ligába. A június 5-én délután, az utolsó fordulóban a REAC csapatát fogadják a Malomtó-szélen, ahol színes kiegészítő eseményekkel búcsúznak a harmadik vonaltól és persze az utolsó mérkőzését megélő 80 éves lelátótól – játékosok és szurkolók közösen. A meccsre kilátogatóknak emléklappal és más meglepetésekkel is kedveskedik a szakosztály vezetősége.                                                                  

A sportkomplexum, mely eredetileg is városi tulajdonú volt, néhány éve került újra az önkormányzat tulajdonosi viszonyú hatáskörébe. Előzően több, mint negyven évig a MÁV gyakorolta a létesítmény feletti fenntartói  és üzemeltetői jogköröket, ami a privatizációs rendszerváltást követően sajnos a „gazdátlanság” felé vette az irányt, miután a vasút „kiszállt” ingatlanjainak felelős gazda szerepéből. Önállóan a CVSE-nek ehhez nem voltak meg a szükséges feltételei.

A kormány stratégiai irányelveinek megfelelően a látvány csapatsportágak és a legjelentősebb egyéni sportágak feltételrendszerei merőben megváltoznak. Soha nem látott fejlődés kísérhető figyelemmel az országban, így Cegléden is.  A TAO adózási rendszer jóvoltából épülhet meg Cegléden a judo-csarnok, újul meg a sportuszoda-komplexum, jutnak jobb feltételekhez a birkózók és nem utolsó sorban a labdarúgás kedvelői. A sportpályán új füves és műfüves pályák épültek és a 80 évet megért, többször felújított tribünt is modern új fedett lelátó és kiszolgáló egységek váltják fel. Ezen túl több más sportág létesítménye vonatkozásában is esély van a feltételek javítására (kézilabda, kosárlabda, teke, atlétika). Soha nem látott sporttörténeti ívű fejlődési szakasz ez Cegléd sportéletében.

Búcsúzunk tehát a számtalan emléket őrző tribüntől, melyen szinte valamennyi ceglédi ember az életében egyszer-egyszer helyet foglalhatott diákként, szülőként, szurkolóként és nem utolsó sorban lelkes sportemberként.

Emlékezzünk a múltra és reménykedjünk az aranybetűs jövőbeni évtizedekben.

Magyar László – Fotó: Zsúfolt lelátó az avatás napján.     

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....