5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

,,Pesti srácok” Cegléd határában

2016. június 07-én meglepetésként 44 fő jelentkezett, hogy megtekintené a múzeumot  szintén egy budapesti Óbudai iskolából. Ezen sem lepődtünk meg és pár perc múlva már ostoroztak a gyerekek a kérdésekkel. Érdekes volt, hogy a budapesti gyerekek is milyen tájékozottak voltak a természetismeretben, de azért tudtunk nekik újdonsággal is meglepetést okozni. A vadászlőszerek bemutatása különösen felkeltette érdeklődésüket, úgyhogy lő ismeretből nekem is  vizsgát kellett tettem előttük. Ez a csoport vonattal volt, úgyhogy a Szabadság tér megtekintése után siettek az állomásra.

Szép sétájuk volt, az egész városon végigsétáltak, remélem tetszett nekik Cegléd városunk.

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy – habár a Ceglédi Természetrajzi Vadászati Múzeum és Oktatási Stúdió felújítás alatt van – ismét mindenki rendelkezésére áll a kiállítása megtekintésére. Cím 2700. Cegléd Bede szél 5. ( Hubertusz park.) Bejelentkezés 06-30-9488-776 telefonon.

2016. június 07-től szintén budapesti diákok vertek tábort a Csemői Tamás Tanyán, de most a Hegyvidékről a XII. kerületből. Két napos programot szerveztünk ezeknek a gyerekeknek is. Az egyik napon a kutyáké volt a fő szerep. Délelőtt Papp György kutyás barátom és segítője mutatta be a német juhászkutyák őrző-védő munkáját. Sokszor meglepődtek a gyerekek a kutyák bemutatóján, hogy milyen harciasan tudják végrehajtani a bűnözők elfogását és a másik pillanatban, parancsra hogyan tudnak az egyik pillanatról a másikra „ kezes-báránnyá” válni. Nem minden pesti gyerek látott ilyen közelről, ilyen bemutatót.

Délután már kezesebb kutyák szórakoztatták a gyerekeket. Kiss Róbert Albertirsai drótszőrű magyar vizslás a vadászokat segítő három kutyájának bemutatójával kápráztatta el a gyerekeket, hogy a vadászkutyák milyen szófogadóak és hogyan segítik a vadászaton a munkájukkal a gazdájukat. Volt itt fegyelmező próba, apportírozás, keresés, vadmegállás stb.

A fiatal pár hónapos kiskutya azért néha bezavart a színvonalas bemutatóba.

Másnap a gyerekek részére már megerőltetőbb túra következett. Elég meleg időben indultunk a Tamás Tanyáról. Útközben több árnyékos helyen megálltunk és a „hegyvidéki” gyerekeknek a „sík alföldi” terület állat és növényvilágáról sok újdonságot tudtunk mondani.

A túra végpontján egy meglepetés is ért bennünket, a Csemői Vadásztársaság elnöke –Labát Ferenc- tanyáján megvendégelte a 80 gyereket pogácsával és üdítővel, valamint bemutatta az alföldi tanyáját és az itt lévő trófeáit. Izzadva és elfáradtan érkeztünk vissza a Tamás Tanyára, de kérdésemre, hogy mit fogtok tenni délután a válasz az volt, hogy focizunk egy jót. Én örültem, hogy az autómba be tudtam ülni, hiába ez a fiatalság.

Reméljük, hogy a „ Pesti srácok „ jól érezték magukat Cegléd Környékén és elviszik jó hírnevünket fővárosunkba Budapestre is és a következő években is meglátogatják környékünket.

Mészáros Iván

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...