3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A nyári kerékpár

images_2014_daranyiMilyen a nyári kerékpár? Olyan mint ez! Semmi felesleges dolog nincs rajta, sőt, még az sem, ami kellene! Olyan, mint egy alig öltözött tini, aki sikongva vidámkodik a bulin, és nagyon csodálkozik, amikor még ajánlatot sem tesznek neki!
Nem veszi észre senki, hogy mi hiányzik róla, mi veszélyes benne, még az sem, hogy igen rossz helyen parkol. Pedig folyamatosan kamerák kereszttüzében van, biztonsági őrök kerülgetik minden nap kétszer, vagyis oda-vissza elmegy mellette egy járőrpáros, (rendőr-közterület felügyelő), de hiába, nem tűnik fel senkinek.
Nézzük sorban mi hiányzik róla, mi a veszélyes a szerkezeten, és hol álldogál a lelkem… A hiányosságok: nincs rajta megbízható fék, csengő, első világítás, prizma a lámpa mellett, a kerékküllőkön, valamint névtábla. Hátul nincs világítás, prizma, mint a lámpa mellett és a keréken! Veszélyes, hogy csak a pedál tengelye van meg, nincs láncvédő, a dinamó vezetéke lóg, meg maga a dinamó is. És a parkolásról! Közműhöz kötve a gyalogosjárdán keresztbe! Minden ami tilos!
Lehet mondani, hogy mit háborogsz rajta, te vén süket? De ezzel a biciklivel valaki nap mint nap végigteker a városon, és saját és közlekedőtársainak a testi épségét veszélyezteti! És hol is áll ez? Természetesen az állomás előtt és nem egyedüli darab.
Lenne egy ötletem, bár tudom, hogy nem valósítható meg. Minden héten egy kis teherautóval körbejárni a várost, fogóval levágni az ilyeneket, és a megfelelő büntetés után üzemképes állapotban visszaadni! Sejtésem szerint kevesen mennének vissza érte!
Darányi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...