6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

A megátalkodott magyar

Az idei könyvhétre a Kairosz Kiadó Magyarnak lenni sorozatában megjelent Kocsis Klára interjúkötete Tóth István fotóművésszel a fenti címmel. Az e hónapban 93. születésnapját ülő, idős mesterrel ceglédi Csatorna utcai házában készült a beszélgetés, melyben szeretettel beszél hazájáról, művészetéről és szűkebb pátriájáról Ceglédről.
„Ott van emlékeimben a ceglédi emberek színes forgataga, különös sorsokkal, különös külsővel, boltosok, kereskedők, parasztok, az ő szeretetükre is jól emlékszem. Ott vannak a zsigereimben a boldog nyarak, a ceglédi határ, a méhektől zsongó akácerdőkkel és gyümölcsösökkel, szőlőkkel, az alföldi, homoki táj, a gémeskutak, a legelésző csordák (…) Mostanában ezeknek a képeit hívom elő a tudat sötétkamrájában, őket festem meg „fantáziából”. Ezek nélkül az élmények nélkül nem válhattam volna se magyarrá, se magyar fotóművésszé.” – mondta a 15 éve már nem fotografáló, helyette inkább festegető Tóth István.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...