1.1 C
Cegléd
2024. március 26. kedd
spot_img

Dokumentumfilm a Munkásőrségről

Július 16-án szombaton 14 órakor mutatja be a Duna World a Munkásőrség – egy párthadsereg története című 2 részes dokumentumfilmet, amelyet jelentős részben ceglédiek készítettek. A film producere és társrendezője Pap Zsolt – a Ceglédi Városi Televízió ügyvezetője – igyekezett „hiteles, érdekes és nézhető formában megörökíteni ennek a furcsa fegyveres testületnek a 32 éves történetét.”
A pályázati támogatásból forgatott kétszer 26 perces dokumentumfilmet az ismert operatőr-rendezővel, Pap Ferenccel – a ceglédi tévés nagybátyjával – közösen jegyzik.
Pap Zsolt lapunknak arról is nyilatkozott, hogy megkerestek ceglédi hajdani munkásőröket is, akik azonban nem akartak kamera elé állni. A munkásőrség az egykori MSZMP fegyveres párthadserege volt, az egypártrendszer fenntartására és elrettentésre használták egészen 1989-ig, amikor a hadsereg egy nap alatt lefegyverezte a testületet. A stáb ismert történészeket, korábbi politikusokat is megszólaltatott, köztük Németh Miklós akkori miniszterelnököt, valamint Pozsgai Imre egykori államminisztert, akinek az ’56-os forradalomról való kijelentése nagy szerepet játszott a rendszerváltásban és a Munkásőrség feloszlatásában is.

A kép illusztráció.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Ha hiteles adatot, interjút akarnak, kérjék meg a volt MSZMP titkár jobbikos Korondi Miklóst, vagy a bozótrandis, rekettyevitéz Volner Jánost, aki cégtemetőiről, és vásárolt kamudiplomájáról is elhíresült.
    http://444.hu/2014/03/28/a-jobbikos-volner-janosnak-van-diplomaja-csak-epp-a-vilag-egyik-legviccesebb-egyetemen-szerezte/

    Mindketten a fidesszel megszavazták a MAGÁNNYUGDÍJPÉNZEK ELKOLHOZOSÍTÁSÁT!
    Készítsenek a mai 2016-os ellenforradalomról is dokumentumfilmet:
    – 650.000 gazdasági menekült akik elhagyták az országot,
    – nyugdíj-, egészségügyi rendszer szétverése
    Sokan visszasírják azt a horthy rendszert, mely 200.000 embert köldött a biztos halálba, a Don-kanyarba kényszerrel, mert ha megtagadták volna a katonai bevonulást, akkor statáriumban kivégezte volna őket a magyar állam. Ez az emberi élet feletti önrendelkezés horthy rendszer által történő sárbatiprása, népirtás volt.

    – 1990 után hajléktalanság, munkanélküliség megjelenése

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati...

Állami kitüntetés

Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Arany...

Vádemelés a tolvajbanda ellen

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben. A...