12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Doppingolt “Cegléd lova”

14dopping1Úgy tudjuk, eltiltják Cegléd Város Önkormányzata lovát a Nemzeti Vágtáról. A Füle tanya Bob Herceg Brúnó nevű lován a Szabó Levente lovagolt és szerzett második helyezést június 19-én a Nemzeti Vágta ceglédi előfutamán. Információink szerint az állatnak valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert adtak be, ez lehet az oka a pozitív dopping tesztnek. Megkerestük a Nemzeti Vágta szervezőjét, Bende Csabát, aki elismerte, hogy egy ceglédi versenyzőt eltiltanak a további részvételtől, de hivatalos tájékoztatást csak július 25-e után tudnak adni, amit a rendezvény weboldalán is közzé tesznek.
Nem ez az első balszerencsés részvételünk a Nemzeti Vágtákon. 2012-ben az ópusztaszeri előfutamon Cegléd lova elpusztult a helyszín rossz minősége miatt. A nyeregben akkor Kövesdy István ült, az állatnak egy gödörbe lépve leszakadt az egyik patája. A hátast el kellett altatni. Kövesdy István szerencsésen apróbb sérülésekkel megúszta.

Hasonló hírek

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Èrtjük de nem ugyanaz a kettő az egyik az egy balszerencsès eset, a másik pedig egy tudatos, ám de szabály ellenes cselekedet…( baleset nem egyenlö a doppingal )

  2. Talán el kéne gondolkodni, hogyan lehetne gátat szabni ennek a lovakkal és a sporttársakkal szembeni tisztességtelen magatartásnak!
    Van ötletem. Pár év eltiltást a tenyésztő összes lovára és a lovasra. Annak lehetne visszatartó ereje. Lehet, kicsit durva, ám az is, ahogyan a lovakkal bánnak.

  3. Biztosíthatok mindenkit, hogy a Füle tanyán szeretettel és szakszerűen bánnak minden lóval, és állattal. Meggyőződésem, hogy a dopping ügyben érintett ló is, a sérülésének gyógyítása közben jutott a nem kívánatos szerhez. Én hetente többször látogatom a tanyát, valószínűleg ezáltal nagyobb rálátásom van az ott folyó életre, mint azoknak akik kívülről alkotnak véleményt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....