16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Gyulladáscsökkentő volt a doppingszer?

Újabb fejlemények derültek ki a ceglédi vágta doppingügye kapcsán, miután Füle János, az érintett ló tulajdonosa is elmondta álláspontját. Mint ismert tegnap a Nemzeti Vágta honlapján megjelent közlemény szerint Bob Herceg Brúnó vérmintája pozitív eredményt mutatott a doppingteszten. Az önkormányzat – amelynek nevében indult a Füle Tanya lova – közleményben határolódott el „sportszerűtlen magatartástól”, a felelősséget egyértelműen a ló tulajdonosára terhelve.

Lapunk még a vizsgálat ideje alatt megkereste Füle Jánost, miután olyan információk jutottak birtokunkba, amely arra utalt, hogy gyógyszermaradvány miatt bukott meg a lovuk a doppingteszten.  A lovardatulajdonos azonban szabadságát töltötte, de munkatársát a lovarda vezetőjét Csiló Attilát sikerült elérnünk, aki azonban nem tudott a doppingügyről. Azóta is több ízben kerestük Füle Jánost, de nem vette fel a telefont.

A hivatalos eredmények megjelenése után azonban nyilatkozott a ceglédinfo-nak. „Döbbenten állok az eset előtt. A kedden megérkezett vizsgálat eredménye, és a doppingvádak után természetesen rögtön utánajártam, hogy ez hogyan is fordulhatott elő. Azonnal konzultáltam a lovardavezetővel, valamint a lovaimat kezelő állatorvossal. Bob herceg Brúnót még áprilisban az edzések során szerzett ínhüvelygyulladás miatt utókezelték a vágta előtti héten. A kezelés során használt gyulladáscsökkentő krém hatóanyaga tartalmazott olyan összetevőt, ami – mint utólag kiderült – a verseny doppinglistáján szerepelt. Az eset kapcsán elismerem, hogy valóban nem voltunk elég körültekintőek, és mivel nem ez a fő profilunk, nem rendelkezünk elég versenyrutinnal sem, viszont a sportszerűtlen kifejezést és a szándékosság vádját határozottan visszautasítom. Egész egyszerűen azért, mert nincs alapja. Öt éve kezdtem el lovakkal foglalkozni. Aki ismer, az pontosan tudja, hogy nekem fontosabb a lovaim egészsége, szépsége, mint a győzelem. Elítélek mindennemű doppingolást, vagy szándékos teljesítményfokozást, hiszen ez akár az állat kárára is mehet. Az ügy kapcsán minket eltiltottak a Nemzeti Vágtán való részvételtől, de ami még ennél is jobban bánt, hogy a személyes becsületemen, és megítélésemen is súlyos csorba esett, olyan vádak miatt, amik a tények ismeretében nem állják meg a helyüket.” – fogalmazott Füle János.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...