4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

A 3 napon túli közterület-használatra engedélyt kell kérni

Cegléd Város Önkormányzata közleményben hívja fel a lakosság figyelmét egy gyakori jelenségre, mely bírsággal sújtható. A 3 napon túli közterület-használatot engedélyeztetni kell, és a közterület-használatnak az önkormányzati rendeletben meghatározott díja van. A közlemény az alábbiakban olvasható:

Tisztelt ingatlan tulajdonosok, ingatlan használók!

A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal közterület-felügyelői a közterületek rendjének és tisztaságának ellenőrzése során mostanában gyakran tapasztalják azt, hogy többen az ingatlanuk előtt található közterületen közterület-használati engedély nélkül 3 napon túl helyeznek el építési munkálatokkal kapcsolatos dolgokat.

Felhívjuk az ingatlan tulajdonosok/használók figyelmét, hogy ezt jogszabály tiltja, mégpedig a 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelet alapján a jogsértés elkövetője a közterület-felügyelő által kiszabható ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal, vagy kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A közterületek használatának rendjéről és feltételeiről szóló 30/2011. (XII. 1.) önkormányzati rendelet alapján közterület-használati engedélyt kell beszerezni közterületen építési munkával kapcsolatos állvány, a munkavégzéshez szükséges munkaeszközök, építőanyag és építési hulladék, valamint hulladék gyűjtésére szolgáló nyitott konténer 3 napon túli elhelyezésére.

Az önkormányzat hatályos rendelete szerint az építési munkálatokkal összefüggő közterület-használat díjtétele I. körzetben 100,-Ft/m2/nap, II. körzetben 50,-Ft/m2/nap.

I. körzet (városközpont): Széchenyi út, Jászberényi út, Mozdony utca, Köztársaság út, Széchenyi út, Alszegi út, Déli út, Bajcsy-Zsilinszky út, Pesti út és Felszegi út által határolt terület. A körzethatárt jelölő utak mindkét oldalán lévő közterületek a I. körzetbe tartoznak.

II. körzet: a városközponton kívüli közterületek.

Kérjük a Tisztelt Lakosságtól a szankcionálás elkerülése érdekében engedélyeztessék a 3 napon túli közterület-használat igénybevételét!

A témával kapcsolatban további információt kérhetnek a Hivatal közterület-felügyelőitől az ingyenes hívható 06-80-200-064-es zöldszámon.

Cegléd Város Önkormányzata

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Tisztelt olvasók, hozzászólók! Lapunk tévedése, hogy a Várvag Kft. közleményeként jelentettük meg a fenti felhívást. A VÁRVAG Nonprofit Kft. kérte, hogy tájékoztassuk önöket, a közleményt nem ők adták ki, hisz az írás végén is látható Cegléd Város Önkormányzata a szerző. A közleményben szereplő feladatkör pedig – mint ahogy a szövegben is megjelenik – a Közterület-felügyelet hatáskörébe tartozik. Ilyen jellegű ellenőrzésre sem jogosultsága nincs a VÁRVAG Nonprofit Kft.-nek, valamint a feladatkörében sem szerepel. Tehát a fenti közlemény szerzője: Cegléd Város Önkormányzata – Közterület-felügyelet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....