18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Jótékonysági est a súlyos beteg sportolóért

1 Augusztus 19-én tartották a ceglédi Gál József Sportcsarnokban azt a jótékonysági rendezvényt, amelyet a ceglédi Power Karate SE sportolója, a tavaly óta súlyos beteg Fehér Zoltán tiszteletére rendeztek. A Fehér Jutka és Fehér Tamás, a Tom White and Mad Circus vezetője vezette eseményt a ceglédi sportoló gyógyítási körülményeinek javítására szervezték.

fehérzoltán„Zoli (képünkön) fekete öves – 1 danos – karate mester. Ő az, aki még az acélt is meghajlította! …és most egy betegség mégis térdre kényszerítette. – számolt be a Miabonyunk.hu. – Zoli 2015. júniusában került be először kórházba, csigolya összeroppanással és hamar kiderült, hogy egy – az immunrendszer plazmasejtjeiből induló, és a csontokat támadó daganatos betegség áll a háttérben. Kemoterápia, novemberben őssejt beültetés, majd 3 hónap steril szoba következett. Átmenetileg jobban lett, elkezdett egy ígéretesnek tűnő kísérleti gyógykezelést is, ám ez két hónappal ezelőtt megszakadt. Az alap betegségre jellemző kéz- és lábzsibbadás, majd elviselhetetlen izom és idegfájdalmai miatt ismét kórházba kényszerült. A gerincvelőt nyomó régebbi szövődményt, gócot nem tudják műteni, annak elhelyezkedése miatt, így egy 10 alkalmas sugárkezelést követően szállították a jelenlegi rehabilitációját biztosító intézménybe, ahol mondhatni, szegényes körülmények között, napi 10-10 perc gyógytorna és masszázs áll a rendelkezésére. Sajnos, sem komolyabb gyógytornászra, sem jobb, személyre szabottabb intézményre nem telik Zolinak, havi rokkantjövedelme (még kimondani is szörnyű ezt a szót az esetében!) nem éri el az 50 ezer forintot sem. Lábra állni azóta sem tud, és fájdalmai egyre erősödnek…”

4A rendezvényt több ceglédi és abonyi cég és alapítvány támogatta. Bemutatóval fellépett Fehér Zoltán sportklubja Power SE, ahol az alapítástól 1982-től tag. A törteli DIFANI Táncklub Táncosai Magyar Diána Dóra táncpedagógus vezetésével tartottak bemutatót. A hat környékbeli településen is edzéseket tartó CsutkaZumba tagjai is betekintést adtak a zumba világába. Az estet a a Tom White and Mad Circus együttes fergeteges koncertje zárta.

Az eseményről bővebben fotók a Miabonyunk.hu oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....