8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kettős győzelemmel és pályarekorddal lett bajnok Vincze Hanna

A ceglédi Vincze Viktória Hanna, Csehországból hozta haza múlt hétvégén az idei első bajnoki címet Magyarország legnagyobb gyorsasági motoros csapatának.

A 220Volt H-MOTO Team tehetsége, a csehországi Vysoke Mytoban állt rajthoz a Magyarország-Szlovákia-Csehország  által közösen megrendezett Nemzetközi Utánpótlás Bajnokság utolsó fordulójában.

Hanna nem bízta a véletlenre a bajnoki címet, már az időmérőn is parádésan szerepelt a népes fiú mezőnyben, legjobb idejével az első rajtkockából indulhatott a vasárnapi futamokon.

A ceglédi motoros bajnoklány, így számolt be a hétvégén történtekről:

“Az idei évi bajnokság véget ért a hétvégi záró futamokkal. Nagyon boldog vagyok, mert kategóriámban sikerült elnyernem a bajnoki címet!

Pénteken késő este értünk a több mint 500 km-re lévő csehországi pályához. Másnap korán reggel kezdődött a program, mindössze két szabadedzés állt rendelkezésre az időmérő előtt, ezért megtettem mindent, hogy alkalmazkodjak a pályához.
Jól éreztem magam a pályán, a motorom nagyon jól működött, élvezet volt húzni a gázt.
Az időmérő elég szoros volt, de meg lett a pole pozíció.

 Kettős győzelemmel és pályarekorddal lett bajnok Vincze Hanna

Vasárnap az első futam előtt nagyon izgultam. Tudtam, ha megnyerem az enyém a bajnoki cím és a második futamon már tét nélkül motorozhatok, de ha nullázok, szertefoszlanak az álmok…
Az izgalmak ellenére a rajtom nagyon jól sikerült és elsőként fordultam az egyes kanyarban. Az volt a megbeszélt stratégia, hogy a futam első köreiben, amíg a motor nincs nagyon elmelegedve, próbálok kimotorozni minél nagyobb előnyt. A harmadik körben meg is futottam a kategóriám pályarekordját.
Az 5. körnél már kb. negyedpályányi előnyöm volt az 1,2 km-es dimbes-dombos pályán, ekkor már apa is jelzett, hogy vegyek vissza a tempómból és higgadtan menjek végig.
Így a verseny második felében arra figyeltem, hogy a lekörözött versenyzőkkel össze ne akadjak és biztonságban célba érjek, de azért próbáltam egyenletes gyors köröket menni, hogy megmaradjon az előnyöm.
Amikor elsőként leintett a kockás zászló,  tudtam, hogy bajnok vagyok és örömömben könnybe lábadt szemmel tettem meg a levezető kört. 🙂

IMG_9903

A második futam rajtját is jól elkaptam, azt lehet mondani, hogy itt is sikerült rajt-cél győzelmet aratnom. 🙂
Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, azt hiszem ennél szebb zárása nem is lehetett volna a bajnokságnak és nyárnak!

Hatalmas köszönet a csapatomnak, a szüleimnek a rengeteg segítő munkáért és mindenkinek, aki részese volt ennek a sikeres évnek!”

De a munka nem áll meg, sőt most kezdődik igazán:
“Szeptember 1.-től elkezdődött az iskola, ami mostantól első rendű, de természetesen mellette az edzések is folytatódnak. Megkezdtük a felkészülést a következő évre, mert kategóriaváltás következik és egy nagyobb géposztályban fogok versenyezni.” -tette  hozzá a kis versenyzőlány.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...