11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Bezár a CBA Kelet-Magyarországon

Csütörtök reggeltől bezárnak a CBA üzletlánchoz tartozó Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei – közölte Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Népszabadsággal. Az üzletlánc 1200 dolgozójának helyzete bizonytalan, azt pedig még nem tudni, mi lesz a cég sorsa.
A Palóc Nagyker a CBA legfontosabb kelet-magyarországi franchise-partnere, 80-90 CBA-üzletet üzemeltetnek. Azonban az utóbbi években masszív veszteségeket halmozott fel a cég, tavaly már 1,9 milliárdos mínuszban zártak.
Az Index.hu KASZ-tól azt a tájékoztatást kapta, hogy Sáling József nyilatkozata helytálló, de a cég vezetése megkereste őket, és azt közölte, hogy az üzleteket csak leltár miatt zárják be, a leltár végeztével újra kinyitják.
A cégvezetés képviselője a KASZ egyeztetési kezdeményezését szóban elfogadta. A munkavállalók azonban változatlanul nem kapták meg a fizetésüket. A lap úgy értesült, hogy egyes dolgozók már megkapták a bérpapírt, és az ígéret szerint részletekben kapják majd meg fizetésüket. Viszont arról nem tudnak, hogy leltár lenne holnap a boltokban, a dolgozók maradnak otthon.
Mint arról már beszámoltunk, tavasz óta tízmilliókkal tartoznak a beszállítóiknak. A cég üzleteiben üresen állnak a polcok, és szeptemberre már bért sem tudtak fizetni a dolgozóiknak.
Az Index.hu oldalon további részletek itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...