13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

A CVSE közleménye “CVSE zavarok” című írásunk kapcsán

Néhány napja írás jelent meg oldalunkon Horváth József vezetői tevékenységéről a város legnagyobb civil szervezetének élén. Mint írtuk, “az elnök közvetlen környezete úgy tűnik erről nem vesz tudomást, a vezető tevékenysége sok tekintetben vált az utóbbi időszakban megkérdőjelezhetővé. Negatív vélemények a sportemberek és a lakosság kritikus, szókimondó rétegeiben is elterjedtek. A pattanásig feszült helyzet a néhány hete megtartott ünnepségen csúcsosodott ki, melyen a CVSE olimpikonjait köszöntötte a város apraja-nagyja, az elnök azonban nem tisztelte meg a város lakosságát, az egyesületet és sportolóit részvételével.”  Írásunkban kérdéseket is feltettünk Horváth Józsefnek a város lakosságának nagy részét érintő ügyben a közpénzből működő egyesület tevékenységéről. Kérdéseinkre válasz helyett az alábbi közlemény érkezett:

“KÖZLEMÉNY

A CVSE elnöksége ezt a közleményét a Ceglédi Panoráma újság 2016. szeptember 22-én az interneten megjelentetett „ CVSE zavarok „  cikke alapján , a CVSE elnökének bemocskolása ill. az Egyesület szabálytalan  működésének és gazdálkodásának a közvélemény előtti tisztázása céljából adta ki.

Előre bocsátjuk, hogy mi a CVSE elnöksége nem tartozunk sem beszámolással, sem magyarázkodással senki felé sem, csak a tagságunknak, ami az elnökre is igaz.

Udvariatlannak és inkorrektnek tartjuk, hogy a cikk írója, írói aláírás nélkül büntetlenül megjelentetnek olyan vádaskodó, idejét múlt, valóságalapot nem tartalmazó állításokat, amivel le akarják járatni a CVSE elnökét és általa a CVSE elnökségét, akik az Egyesület működtetésében és a döntéshozatalaiban részt vesznek.

A vádaskodások tisztázása érdekében reagálni kívánunk pár – a cikkben megjelent – hamis kijelentésre és megfogalmazásra:

  • A CVSE hétköznapjai békében, nyugalomban és zavartalanul telnek, mivel 4 ceglédi olimpikonja – ebből 3 fő a CVSE sportolója – még sosem volt a városnak. A CVSE elmúlt 15 éve az Egyesület 81 éves történetének legsikeresebb időszaka volt egyéni és csapatsportágakban, valamint létesítményfejlesztésben egyaránt.
  • Az olimpikonok tiszteletére a Város által szervezett fogadáson a CVSE alelnöke Keszthelyi Ferenc képviselte a Egyesületet az előre megbeszéltek szerint. Az Egyesület elnöksége külön fogadáson is köszöntötte olimpikonjait.
  • A CVSE napi munkáját – mint minden más egyesületnél és szervezetnél – az ügyvezető elnök végzi, de minden az Egyesületet érintő pénzügyi és más jellegű döntésben is az elnökség dönt
  • A CVSE a tavalyi évben 2 küldöttgyűlést tartott. Igaz, hogy az előző évi beszámoló elfogadása kicsit megkésve történt, de az Egyesület teljesítette a törvényi kötelezettségeit ugyan úgy, ahogy a működési szabályzatot is folyamatosan – a törvényi előírásoknak megfelelően – frissíti. Amennyiben bármilyen törvénysértő tevékenység lenne az Egyesület gazdálkodásában, akkor már eljárás folyna az Egyesület ellen, de ilyen nincs.
  • Horváth József elnök ill. a CVSE elnöksége senki másnak nem tartozik beszámolással, csak a saját tagságának. Senkinek sincs köze az Egyesület gazdálkodásához, csak az Egyesület tagjainak.
  • A CVSE az Önkormányzat felé minden évben beszámolót készít az Önkormányzat által az Egyesületnek adott szakosztályi működési támogatásról, ami ebben az évben is 8 millió Ft volt, mint az előző években. Az önkormányzat által adott 8 millió forintot minden évben az elnökség osztja szét a szakosztályok között. Az Önkormányzattól kapott szakosztályi működési támogatás csak kiegészíti a szakosztályok összes működési költségének fedezetéül szolgáló,  a szakosztályoknak közvetlenül nyújtott központi, szakszövetségi, MOB és szponzori támogatásokat. Minden szakosztály saját bankszámlával rendelkezik és önállóan gazdálkodik. Ide kapják a szakosztályok a támogatásokat a szponzoroktól és költik el a pénzt a saját igényeik szerint. Amennyiben bárki kíváncsi az Egyesület részletes működésére és gazdálkodására, úgy állunk elé, úgy ahogyan eddig is.
  • A CVSE az Önkormányzattól kapott működési támogatást (3 millió Ft) alapvetően létesítmény fenntartásra fordítja.
  • A tavalyi évben a vádaskodások miatt szükségessé vált az Egyesület működésének átvizsgálása az Önkormányzat könyvvizsgáló cégével, ami a CVSE-nek 600.000 Ft-jába került, amely összeggel a – rágalmazó (ók)nak köszönhetően – a szakosztályi támogatásokat le kellett csökkenteni. A könyvvizsgáló cég semmilyen jelentős, elmarasztaló megállapítást nem tett a CVSE gazdálkodásával szemben.
  • A CVSE Damjanich utcai székházán jelenleg a Város jelzálogjoga van bejegyezve, ami az Önkormányzat által még ki nem utalt Tao beruházások fedezetére szolgálhat.
  • Minden egyesület és szervezet elnöke egészen addig elnök, amíg nem választják újra. Számunkra az a demokratikus, ha az Egyesület tagsága dönti el, hogy ki legyen az Egyesület elnöke. Mivel 5 évente egyesületi tisztségviselő választások vannak, ezt a szakosztályok ill. a tagság megváltoztathatta volna, amennyiben úgy látja jónak.

Ha valakinek elnöki, elnökségi tagsági ambíciói vannak, úgy lehetősége van indulni – az alapszabályban rögzített formában- a következő tisztújító Küldöttgyűlésen.

Minden más a cikkben található – Horváth Józsefre, az elnökségre, ezáltal a CVSE sportolóira vonatkozó rosszindulatú megjegyzés és lejárató jellegű megnyilvánulást visszautasítunk és kérjük annak helyreigazítását.

A CVSE elnöksége:

Keszthelyi Ferenc alelnök

Ványi Zsolt alelnök

Péter Aladár

Bíró Sándor

Randos Gabriella

CzigonyTamás

Veres Rudolf”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....