11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Őszi barangolás a Pálfája-erdőben

palfaja_22016. szeptemberében a Szent Kereszt Katolikus Iskola második évfolyama, egy délután erejéig, látogatást tett a Pálfája Oktatóközpontba. Az időjárás kedvezett a kirándulóerdő bejárására. Tanulóink alig várták, hogy az iskolapadok közül kiszabadulva szaladgáljanak a pusztai tölgyesben.

Polyák Péter szakvezető terelgette a lelkes kis csapatot az erdőben, ami nem volt egyszerű feladat, mert a gyerekek egyik érdekességtől a másikig szaladtak. Kosárral, gyűjtő üvegekkel, látcsövekkel felszerelkezve vetették bele magukat a kalandba. Bármire találtunk a tölgyesben, Péter bácsitól azon nyomban érkezett az információ: mit is látunk, mit is hallunk, mit is érzünk? Sétánk során láthattuk azt a hatalmas kocsányos tölgyet, amiről az erdő a nevét kapta. Az őszi környezet mindenkit lenyűgözött: a színes levelek a fákon, az avar az ösvényen, a pókhálókon megcsillanó napfény, a bokrokon kéklő, pirosló bogyók.

A séta után az Oktatóközpontban kézműves foglalkozással vártak minket. Az őszi termések már odakészítve várták a tanulóinkat, hogy mindenki saját fantáziájának segítségével alkothasson. Gesztenyekukac, dióhajó, sünik és pókok kerültek ki a kezük alól.

A hétköznapi kirándulásról mindenki magával vitt egy kis őszi emléket a szívében.

Sági Csilla
tanító

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...