12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ceglédi siker és az Európa-kupák…

images_2014_magyarlaszloA közönséget csalogató és szórakoztató kupaküzdelmek színfoltot jelentenek a sport világában. Különösek érdekesek ezek, ha nemzetközi tétmérkőzések keretében találkoznak sportolóink. Cegléd esetében a VBW CEKK női kosárlabda csapatának szenzációs továbbjutása mérföldkő e tekintetben, noha a CVSE  asztaliteniszezői már  évtizedekkel korábban átélték ezt…

A ceglédiek jogosan kapták fel a fejüket, amikor napvilágot látott a közelmúltban a CEKK női kosárlabda csapatának jeles helytállása az Európa Kupa főtáblájára való kerülés kapcsán. A kosárlabda szakosztály több mint tízéves „építkezésének” kiemelt állomása a jelenkor sikerszériája. Az elmúlt évben az NB.I kellemes meglepetését szolgálta a csapat, amikor rendre gyűjtögette a pontokat és sikeresen zárták a bajnoki évet.

dsc_2025

Dr. Ruttner György és társai rakták le az alapokat. Földi Sándor és edzőtársai alakították ki a szakmai munka minőségi alapjait és utánpótlás nevelési rendszerét.  Az utóbbi években pedig Filipowicz Kristóf elnök nem mondott le arról, hogy „nagy csapatot” hoz össze Cegléden. Kitartása és eltökéltsége nem ismer határokat és mindig újabb célokat jelöl meg feladatul. Ebben a menedzsment mellett talán a legmegfelelőbb társra találtak Cziczás László vezetőedző és Áron Balázsné edző alkalmazásával. A csapat a „csúcsra” járatás időszakát éli a következő hónapokban és szép reményekkel illeti őket az egyre népesebb szurkolói közösség.

A  VBW Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub csapata az Európa Kupa főtáblájára való kerülésért a Jenyiszej Krasznojarszk ellen vívott  mérkőzést. Cegléden 94:72 arányban fölényes győzelmet arattak a ceglédiek, míg a távoli szibériai visszavágón két ponttal alulmaradtak lányaink (65-67), de így is biztosan jutottak fel a csoportkört jelentő főtáblára.

A VBW CEKK ellenfelei a következők lesznek a csoportkörben:  Szpartak Moszkva  (orosz), Maccabi  Bnot Asdod (izraeli), Hoptrans Sienassz (litván).   A küzdelmek néhány héten belül elkezdődnek. Nagy-Bujdosó Nóra és társai elszántan készülnek a hazai és nemzetközi megmérettetésekre.

Ami a CEKK 12 000 km-es utazását illeti nem irigyelhetjük  a hölgyeket a moszkvai átszállással  letudott „repülős”  élményekért. Az időeltolódás okozta fárasztó átállás és ki tudja milyen átélt érzésekkel és izgalommal  pályára lépni, majd idehaza ismét szeretteik  ölelésébe  kapaszkodni  nem mindennapi érzés. A sikeres helytállás és a továbbjutás valamit könnyített ezen a feszültségen.

Harczi Zsolt
Harczi Zsolt

Egy másik sportág képviselői, a Ceglédi VSE férfi asztalitenisz csapata egyébként 1976 és 1987 között több ízben szereplője volt a Vásárvárosok Kupája (később ETTU Kupa) sorozatnak. 1980-ban a harmadik helyezést is sikerült elérnie a Bánlaki Zsolt, Németh György, Péter Aladár összetételű csapatnak.

Egy ízben a CVSE későbbi asztalitenisz  csapata az ugyancsak távoli Nyizsnyij Novgorod csapata ellen vívott „ETTU Kupa” mérkőzést. Az orosz csapat ellen egy mérkőzés döntött a továbbjutásról.  A repülős utat moszkvai átszállással kellett megtenni. A belső járat késve tudott elindulni Moszkvából, ugyanis az egyik ajtót a gépen nem lehetett lezárni. A kalandos útról, vereséggel hazatérő csapat anekdotái között sokáig járta, hogy odafelé Tihanyi Peti fogta az ajtót, hogy biztos, ami biztos ki ne nyíljon…

Magyar László

(Fotó: Kisfaludi István)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....