14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Nyüzsgés és számtalan program várja a ceglédi fiatalokat

Új Nemzedék Központ Közösségi Tér nyílt Cegléden

CEGLÉD, 2016.12.19. Fiatalok által életre hívott kezdeményezések, erősebb társadalmi szerepvállalásra építő programok, önkéntesség – többek között ezek várják a ceglédi fiatalokat, ha betérnek a város szívében, a Kossuth Ferenc utca 1/A alatt található Új Nemzedék Központ Ceglédi Közösségi Terébe.

„Nem köszöntőbeszéddel készültem, mert pedagógus lévén tudom, hogy az nem köti le a gyerekek figyelmét és itt, ma, ti vagytok a középpontban, a mai nap rólatok szól. – így indította Hegedűs Ágota alpolgármester a megnyitót. – Külön szeretnék köszönetet mondani azért, hogy Cegléd városában létrejöhetett egy ilyen hiánypótló közösségi tér, ahol olyan szeretettel tölthetitek az időtöket, mintha a második otthonotokban lennétek. Kívánom, hogy az itt dolgozóknak sikerüljön egy kicsit a felnőtt életre is felkészíteni a fiatalokat, valamint, hogy minden tervük, álmuk teljesüljön, amit itt a Közösségi Térben meg szeretnének valósítani.”

Hegedűs Ágota, forrás: Új Nemzedék Központ
Hegedűs Ágota, forrás: Új Nemzedék Központ

Süveges Antal Pál az Új Nemzedék Központ szakmai igazgatója elmondta: hosszasan gondolkodtak azon, hogy hol nyithatnánk Pest megyében még Közösségi Teret. „Amikor felvetődött Cegléd neve, sokan mondták azt, hogy de hát ott nincs semmi, én pedig azt válaszoltam erre, hogy akkor pont ezért kell oda egy ilyen intézmény. Az elmúlt hetek pedig bizonyítják is, hogy ez mennyire hiánypótló lehet – a fiataloknak azt kívánom, használjátok ki a tér adta lehetőségeket és hozzátok ki belőle a legtöbbet, mert ez értetek jött létre.”

A közel 120 négyzetméteres, galériás, többféle közösségi helyiséget magában foglaló Közösségi Tér az EFOP-1.2.3-VEKOP/15 – „Komplex ifjúsági fejlesztések – Új Nemzedék újratöltve” című kiemelt projekt részeként valósul meg, melynek célja a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjának erősítése a helyi ifjúsági munka, valamint az önkéntesség eszközével.

A Közösségi Tér megnyitója egyben ajándékgyűjtési akció is volt. Az összegyűlt meglepetéseket a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen fogják majd közösségi tér munkatársai átadni a rászoruló gyerekeknek.

Forrás: Új Nemzedék Központ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...