13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

A pénzét akarta, halálra verte az idős férfit

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat négy emberrel szemben, akik meglopták, kirabolták, majd egyikük halálra vert egy idős férfit Csemőn.

A bűnügy sértettje, egy 89 éves férfi a Pest megyei Csemőn élt egyedül, a falu központjában. Napjait megszokott időbeosztás szerint töltötte. Zárkózott volt, gyermekei és unokái szokták olykor meglátogatni. Spórolt pénzét egy rejtekhelyen tartotta. Innen vett elő pénzt akkor, ha a családja kért tőle.

A bűnügynek négy vádlottja van: három férfi és egy nő. Az egyik férfi a sértett unokája, a többiek nagykőrösiek, egymás ismerősei, élettársak.

Az egyik férfi a börtönből való szabadulását követően megismerkedett a sértett unokájával, és hamarosan megtudta, hogy az idős embernek több százezer forint spórolt pénze lehet. 2015 januárjában a két vádlott elment Csemőre, ahol a sértett unokája bement a bácsi házába. Amíg a társa kihívta az idős férfit az utcára, az unoka a rejtekhelyről 700.000 forint készpénzt lopott el. A lopott pénzt mindkét vádlott felélte.

A lopást kitervelő vádlott ettől kezdve újabb társakat keresett a sértett többi pénzének megszerzéséhez. Megfigyelte és ismerte a bácsi napirendjét, tudta, mikor van otthon. 2016 januárjában az esti órákban nagykőrösi társaival, egy férfival és egy nővel Csemőre mentek. Az volt a tervük, hogy akár erőszak árán is el fogják hozni a sértett pénzét.

Az egyik férfi ment be a házba, társai az utcán várták. A vádlott egy csőkulccsal támadt az öreg emberre, fejét, lábát ütlegelte, miközben a pénzét követelte. A sértett eleinte védekezett, majd a veréstől erejét veszítette, de nem árulta el, hogy hol tartja a pénzét. A vádlott kutatott a házban, mobiltelefonokat, órát, bizsut, élelmiszert talált, amiket magával vitt. Az erősen vérző idős embert sorsára hagyta. Társaival a telefonokat eldobták, az órákat elrejtették.

A sértett a bántalmazás során keletkezett sérülései következtében életét vesztette.

A Pest Megyei Főügyészség a sértettre támadó férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, társait felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és lopás bűntettével vádolja.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....