18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Először lett utánpótlás bajnok a Ceglédi VSE

Remek hangulatban, tizenöt csapat részvételével zajlott le a 2017-es év első versenye, az utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság, amit az ESMTK a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban bonyolított le. A csapatverseny során a Pap Ferenc, Pap Attila és Kovács Béla irányította Ceglédi VSE pályafutása során először ünnepelhetett bajnokként az utánpótlás korosztályt tekintve, míg második lett az a Budapesti Honvéd SE, akik hosszú évtizedek után tértek vissza a magyar birkózó sportba. A dobogó harmadik fokára a Ferencváros alakulata állhatott fel, miután a házigazda erzsébetieket kétszer is legyőzték.

Szombaton 10 óra 30 perckor tizenöt utánpótlás csapat felsorakozását követően a rendező szakosztály elnöke, Losonczi Ottó nyitotta meg a megmérettetést és sajnos rögtön egy megemlékezéssel kezdődött a verseny. A Ferencváros 17 éves birkózójára, Rózsa Györgyre, valamint az olaszországi buszbalesetben elhunytakra egy perces néma vigyázzállással emlékeztek a jelenlévők.

A megnyitót követően a selejtező összecsapásokkal kezdődtek meg a küzdelmek, eredetileg a tavalyi bajnokság első két helyezettje élvezhetett volna kiemelést, de mivel a Dorogi NC nem állt rajthoz, így a 2016-os év ezüstérmese, az ESMTK került a felső ágra, míg a bronzérmes Ceglédi VSE az alsó ágon szállhatott harcba az idei bajnoki címért. A döntőbe vezető úton azonban nem ők ketten találkoztak, hiszen a felső ágon az egykori dorogi birkózókkal erősödő Budapesti Honvéd került a fináléba, ők csaphattak össze a ceglédiekkel az aranyéremért. Az ESMTK azonban nem a Honvéd birkózóitól szenvedett vereséget, hanem a taktikusan felálló Ferencvárossal szemben maradtak alul.

A sors, végül úgy hozta, hogy az abszolút bronzmérkőzésen (hiszen a vigaszágak győztesei megbirkóztak egymással a dobogó harmadik fokáért) is az erzsébetiek és a ferencvárosiak léptek szőnyegre. A csata ott is szorosan alakult, sokáig úgy tűnt, hogy az ESMTK-nak sikerül visszavágni a délelőtti vereségért, ekkor azonban a 76 kilogrammos Horváth Zsoltot sportszerűtlen magatartásért leléptették a bírók, végül döntetlennel a zöld-fehérek örülhettek a bronzéremnek.

A döntő is izgalmas mérkőzéseket hozott, a Ceglédi VSE számára vízelválasztó mérkőzés volt a 85 kilóban a kölcsönjátékosként szereplő kadet válogatott Takács István és a tavaly még dorogi Vátzi Bálint csatája. A mérkőzést Takács, majd a csapattalákozót a Ceglédi VSE nyerte meg, így pályafutások során először állhattak fel az utánpótlás csapatbajnokság dobogójának legmagasabb fokára.

A cikk teljes terjedelme a Magyar Birkózó Szövetség oldalán olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....