8.6 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Picur

Van egy vegyesbolt az Újvároson a Nyár utcában, aminek neve a címben szerepel. Gondolom, azért hívják így, mert a bolt hű a nevéhez, pici, ha sokan vannak benne nem biztos, hogy ha valaki bemegy ki is tud jönni. De azért ebben a vegyesboltban mindent lehet kapni és a vásárló elégedetten tud távozni.

Én minden reggel itt szoktam megvásárolni a péksüteményt és utána megyünk futni a kutyámmal. A kis boltban van minden, lehet vásárolni friss pékárut, friss hentes árut, tejterméket, hűtött terméket, italt, sőt mindenfajta élelmiszert, de kávét is főznek, s ha akarom időpontra meleg süteményt, pogácsát is sütnek.

A boltban mindenki ismer mindenkit, az eladók udvariasak, mindenkit nevén szólítanak, tudják kinek mit kell kiszolgálni, mindenkihez van egy kedves szavuk, segítenek, sőt csak azt adják, ami friss. Én nem vagyok a bolti vásárlásban nagyon jártas, de ha valamit keresek a Picurban az eladók készségesen segítenek.

Van, aki csak egy kávéra ugrik be, van, aki itt a bolt előtt hörpinti be reggel az un. „kétdekást” de van, aki egész hetes bevásárlását is itt végzi el.

A vegyesbolt a hét minden napján reggel 6 órától este 20 óráig van nyitva, de ha vasárnap akar valaki vásárolni 14 óráig ezt is megteheti. Csodálom az itt dolgozókat, ezt a tempót, hogy bírják.

Ez a bolt – azt hiszem – az újvárosi lakosok minden igényét ki tudja és ki is elégíti. Itt jut eszembe, hogy a Vörösmarty térre tervezett, de hála az itt élő lakosoknak – amit ezúttal is köszönök – megakadályozták, hogy az Outlet a Palóc Nagykereskedelmi Kft. boltja nem ide épült. Most mi is nézhetnénk a gyönyörű zöld park helyett egyik oldalon a beton parkolót, a másik oldalon pedig az üresen tátongó régen vásárlókkal teli boltot.

Nem tudható az sem, hogy a Kőrösi út és a Hattyú utca sarkán létesült bevásárlóközpont sorsa mi lesz, mivel már több mint egy éve üresen árválkodik.

Úgy látom, a kis boltok túlélik a multik előretörését és az ilyen kis boltok, ha így üzemelnek meg tudják tartani a létüket és vásárlóikat.

Mészáros Iván

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Mostanában én is többször megfordulok az üzletben, korábban az Outletet látogattam a közelsége és a “minden van” (írószerek, könyvek, füzetek, Fornetti-termékek, tőkehús stb.) okán. Bár engem nem ismernek név szerint, csak látásból esetleg, a véleményem a következő: az árak egyes termékeknél magasabbak, mint amit az Outletben tapasztaltam, de nincsenek túl elszabadulva. A kiszolgálás kedves, segítőkész valóban. Amit azonban nagyon jónak találtam eddig, az az, hogy nem hagyják az árut kifogyni a polcokról. Mai ottlétemkor is tapasztaltam, hogy ha már egy-két termék van csak valamiből, máris pótolják. Azt hiszem, nemigen kell valamire azt mondaniuk, hogy nincs, elfogyott. Sajnos, sok üzletben ez valós probléma. Hagyják kifogyni az utolsó darabot, és azután sokáig nincs. Ilyenkor arra hivatkoznak, hogy a központi raktárból nem küldték, pedig ők megrendelték. Biztos vagyok benne, hogy ha mégis elfogy valami, az csak rövid hiányosság. Nem vagyok kereskedő, de szerintem a kereskedelem lényege éppen ez, hogy ha bemegy a vásárló, ne üres kézzel távozzon, hanem megtalálja azt, amit keres. Ehhez pedig az kell, hogy az üzletvezető tényleg figyelemmel kísérje az árukészletet, és időben, ne az utolsó darab elfogytakor rendeljen. Ez az üzletvezető érdeke is, hiszen csak így tarthatja meg a vásárlókat. Bár kicsi az üzlet vásárlótere, mégis igyekeznek minden jellegű termékből tartani valamennyit a leginkább keresett márkákból. Ehhez kell némi piackutatás is, hisz tudni kell, hogy a vásárlók többsége mely márkákat, termékeket kedvelik a legjobban, s akkor abból tudnak rendelni, amelyre a leginkább szükség van. Jó még az is, hogy mobiltelefon-feltöltési lehetőség is van, illetve az, hogy este 20.00 óráig tart a hét közbeni nyitvatartás. S az sem mellékes, hogy van kerékpártámasztó, mert van hely, ahol még az sincs.
    Összefoglalva: jó a boltvezetés, mert Erzsike tényleg úgy és olyan termékeket rendel, amire azt szokás mondani: “olyat végy, amit magadnak is megvennél a saját háztartásodba”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...