18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Közgázos diákok az Erasmus+ programban

A Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma tanulóiként hatalmas nagy élményben volt részünk, amikor a projekt első fázisában a romániai Bákóba utazhattunk.

De mi is ez a projekt?

A projekt az STVN – School Television News – néven fut, melynek fő célja a résztvevő iskolák közti kapcsolattartás, valamint a különböző számítógépes programok használatának elsajátítása. A mostani 2 éves projektben 3 ország vesz részt: Románia, Csehország, valamint Magyarország. Minden országból egy-egy iskola pályázott és nyert.

A cseh diákokkal együtt február 25-e és március 3-a között vettünk részt a román iskola által szervezett ottani eseményeken.

Az egy hét alatt rengeteg izgalmas programot éltünk át, sok új helyen jártunk, és köszönhetően annak, hogy busszal utaztunk, lehetőségük nyílt meglátogatni a tordai sóbányát, a Gyilkos-tavat, valamint ismerkedni az erdélyi magyar népművészettel Korondon.

A Kárpátokon átérve, az első nap nagy kiránduláson vettünk részt Bákó megyében. Meglátogattunk egy erődöt, és egy nagyon szép zárdát, ahol beavattak bennünket a szőnyegszövés rejtelmeibe. Bákó városában is sok mindent megnéztünk, mint például egy obszervatóriumot, a helyi televízió stúdióját, egy újságíróképzőt és a város egyetemét. A román iskola tanóráiba is betekintést nyertünk, valamint ellátogattunk egy moldvai csángó-magyar faluba, Lészpedre, ahol nagyon barátságos fogadtatásban volt részünk.

A hét elején a diákokat vegyes csoportokra osztották, és közös erőfeszítéssel kellett a csapatoknak egy reklámfilmet leforgatni, megvágni és prezentálni a hét folyamán tanult szoftverekkel.

A magyar csapat fő koordinátora: Czerovszki Mónika, iskolánk angoltanára.

A csapat számítástechnikai specialistája: Bethlendi Szabolcs, iskolánk informatikatanára.

Gönczi Gergely 10. d

Az elkészült film:

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....