20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Újra a kisposta

Írtam már ezen újság hasábjain a Cegléd-Újvároson üzemelő 3. számú postahivatalról, az újvárosiak szerint csak „kispostának” nevezett szolgáltató üzemről. Mivel majdnem minden nap én is idejárok írtam már erről sok jót és kritikusat is. Legutóbb viszont azt tapasztaltam, hogy nem sok változás történt ebben a hivatalban.

Úgy adódott, hogy egy nagyobb összegű csekket kellett feladnom és plusz egy sürgős tértivevényes ajánlott levelet is. Ezt közöltem az ügyintézővel és még azt is, hogy bankkártyával szeretnék fizetni. Ellenvetése nem volt, csak mikor a levelet is ugyanezen összegű kártyával szerettem volna fizetni, kijelentette, hogy ez nem lehetséges. A csekk befizetése rendben van, de a levél 610 forintos összegét külön fel kell vennem a kártyámról és ezzel az összeggel tudom a levélfeladást készpénzben kiegyenlíteni.  Mondtam az ügyintézőnek, hogy kérdezze meg a főnökét, hogy miért nem lehetséges mindkét vásárlásomat egyazon kártyával kifizetni, de a közlése szerint elutasító választ kapott, majd ugyanezt erősítette meg egyik főnöke. Így kénytelen voltam ezért a kis összegű készpénzért hazamenni. Ki érti ezt!?

Előző nap már felhúztam magamat ugyanezen a postán. Hivatalos levelemre 7.000 forintos okmánybélyeget kellett felragasztanom és ezen a postán akartam megvenni. Az ügyintéző közölte, hogy nincs 7.000 forintért, csak 10.000 forintos van. Vegyem meg azt, csak azt nem értettem, ha ráragasztom a hivatalos levelemre visszafogják adni a 3.000 forintot, vagy a posta adja ugyanezt vissza, vagy elveszik a 3.000 forintom? Ezért be kellett mennem a „nagypostára”.

A Magyar Posta a kormány egyik legnagyobb szolgáltató cége, ezért nem nagyon érthető, hogy a szolgáltatást ilyen alacsony szinten végzik itt Cegléden a „kispostán”. Ez nem az itt dolgozók hibája, mert nem lehet tudni, hogy a Magyar Posta miért spórol az alkalmazottakon és a szolgáltatáson.

Tapasztaltam például március hónapban a mindenkinek egyszerre befizetendő adók miatt, hogy a kisposta előtt még az utcán is napokig sorban álltak az emberek. Nem érthető tehát, hogy a kispostán miért nincs számítógép? Miért nem lehet mindent bankkártyával fizetni?

Lehet, hogy ez meggyorsítaná az itt dolgozók munkáját. Vagy egy ilyen nagy cégnek erre nincs pénze? Kíváncsi lennék, hogy a kormány által kiküldött nemzeti konzultációs levelek is ilyen körülményesen jutnak el a ceglédi lakosokhoz.

Mindezt kénytelen voltam a vásárlók könyvében is megírni, ezért kérem a Ceglédi Posta vezetőjét az ügyemet kivizsgálni és a szükséges intézkedést megtenni szíveskedjen.

Várom mielőbbi válaszát.

Mészáros Iván

A Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztályának válasza itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....