10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szent György napi Forgatag és Virágvásár 2017

A térség első tavaszváró rendezvénye a Szent György napi Forgatag és Virágvásár idén új helyszínen mutatkozik majd be, az újjávarázsolt Cifrakertben, amely a Norvég Alap támogatásából teljesen új ruhájában várja majd a vendégeket: megújították és a legmodernebb technikával szerelték fel a szabadtéri színpadot, három részből álló, kicsiknek és nagyoknak is egyaránt használható modern játszótér épült, kívül-belül felújították Svájci-házat és a Zenepavilont is. A park sok új cserjét, virágágyást, térbútort kapott és több tucat új fát is ültettek a kivitelezők. Azt gondolom, hogy a látvány elképesztő lesz és érdemes lesz a parkba a későbbiekben is kilátogatni. A város „zöld szívének” nevezett Cifrakertben méltó helye lesz a virágvásárnak, amely még színpompásabb lesz a tavalyinál, hiszen a Szeged-Szőreg környéki rózsatermesztők szép számmal képviseltetik majd magukat a rendezvényen.

Szinte mintha tegnap lett volna, hogy tavaly ilyenkor elkezdtem bepötyögni ceglédi barátaimnak a Szent György-napi Forgatagunk ajánlóját. Pedig már egy kerek év eltelt, de ha belegondolunk, rájövünk, hogy nem is akármilyen évet hagytunk magunk mögött. A tavaly szeptemberi Arany-napokon meghirdettük az nagykőrösi Arany-emlékévet, amire Nagykőrös vezetése és lakossága elképesztően elhivatottan készült, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ pedig letett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség asztalára egy több, mint 30 oldalas szakmai tervezetet, amelyben felvázolta a nagykőrösi Arany-emlékév főbb pontjait. Emellett pedig gőzerővel készültünk az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény megújítására és megírtuk a múzeum fejlesztési és marketing tervét is. Munkánkat siker koronázta és több 1 milliárd forintot nyertünk az Arany-emlékévvel kapcsolatos szakmai terveink kivitelezésre.

Immár túl vagyunk egy roppant sikeres Újévi Koncerten és Balladamondó Versenyen, de még előttünk állnak az emlékév legkomolyabb eseményei: Bálint András Arany estje, a Walesi Bárdok előadás, a Toldi feldolgozása, Bordás József hangszerelte Arany János Hangoskönyv, a Pázmán lovag mese előadásban és végül, de nem utolsósorban a Szent György Napi Forgatag és Virágvásáron bemutatkozó Kováts Kriszta, Jászai Mari-díjas színművész, az Arany-óra produkció rendezője, aki a Fool Moon zenekarral közösen szeptemberben lép majd fel a Nagykőrösi Arany-Napokon.

Ha már egy kis előzetes, akkor nem feledkezhetünk meg az ínyenc zenekedvelőkről sem, akik idén sem maradnak szórakozás nélkül, a teljesség igénye nélkül Nagykőrös vendége lesz: Mobilmánia, Kiscsillag, Holdviola, Cimbaliband, Edda és a Quimby.

Mindenkit sok szeretettel várunk Nagykőrösre, ahol 2017-ben minden fénylik majd, ami Arany.

László Ditta, igazgató – Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...