2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Nyársapáti majális

Mostanában nem igazán kényeztet bennünket az időjárás a szabadtéri rendezvényeinken. Így volt ez április 29-én is, de a hideg ellenére a szervezők, segítők, közreműködők, a főző csapatok és főképp a fellépők mindent megtettek annak érdekében, hogy a majálisra kilátogató vendégek nagyon jól érezzék magukat. Kitartásunkat jutalmazva még a Napocska is megmutatta magát a déli órákban egy-egy pillanatra, de lehet, hogy Ő is fázott, így visszabújt felhőtakarója mögé.

A reggeli óráktól gyülekeztek a főző csapatok, indult a „Főzz magad, finom hazai ízek” családias főzőcske, ahol gulyásleves, marha, őz, tyúk, vagy kakaspörkölt, illetve dámszarvas is rotyogott a bográcsokban az önkormányzat, a nyugdíjasok, a vadászok, illetve T. Nagy Bandiék „délutános” csapatának jóvoltából.

Az önkormányzat üstjében – mint mindig – Varga Dani és segítői főzték a finom marhapörköltet és a gulyást, melyből minden majálisozót megvendégeltek. Köszönjük!

Természetesen nem csak Nyársapát Község Önkormányzata, hanem a nyársapáti gazdák is gondoltak vendégeinkre, akik a reggeli órák majdnem fagyos időjárását igyekeztek oldani a tiszta magyar pálinka melengető erejével.

Programunkat 10 órakor Kis Miklós polgármester úr nyitotta meg, ami után folyamatosan zajlottak a kicsik és nagyok érdeklődésére is számító események.

A múzeum kiállítótermei egész nap várták a látogatókat, a gyerekeknek meglepetés ugrálóvár, illetve kézműves foglalkozás, lufi hajtogatás és arcfestés kínált szórakozást. Köszönjük a Gyermekbulinak, illetve Nagyné Szathmáry Dórának és Csehiné Farkas Erzsike óvónőknek, hogy a meghirdetett időn jóval túl is foglalkoztak a picikkel, így senki sem maradt ki az arcfestésből.

Április 29-e a tánc világnapja, amihez méltón csatlakozott a gyerekek minden egyes táncos programja.

Színpadunkon kora délután a ZUMBÁS általános iskolás lányok Détári Anikóval nyitották a programot, majd az óvodások nagyon ügyes néptáncosai mezőföldi kendős és ugrós táncot táncoltak. Az általános iskola 3-4. osztályos tetz-es nebulói szilágysági táncokat adtak elő Molnár Mátéval. Produkciójuk bármilyen „nagy színpadon” is megállta volna a helyét. Mint utólag megtudtam, ez meg is valósult, ugyanis Cegléden, május 1-jén a nagyszínpadon is szerepeltek a nyársapáti néptáncos gyerekek. Gratulálunk mindannyiuknak!

Molnár Máté és Borgya-Réfi Ildikó vezetésével vendégünk volt a Cegléd Táncegyüttes is, akik mezőségi táncokat mutattak be igazi profi előadásban.

A TETZ művészeti iskola Tápiószeléről és Ceglédről érkezett fellépői is színesítették műsorunkat, igazi latin temperamentumú táncokkal szórakoztatva a közönséget.

„Gyermek blokkunk” végén az általános iskola tanulói, énekkarosai, pedagógusai, illetve a népdalkör és a felnőtt énekkar tagjai együtt énekelték el Bíró Csilla vezetésével Bagdi Bella: Gyújts egy gyertyát a Földért című csodálatos dalát. Öröm volt együtt énekelni!

A felnőttek műsorát az idén 30 éves Nyársapáti Népdalkör nyitotta felnémeti és jászsági dalok előadásával. Az asszonykórushoz több fiatal népdalkedvelő énekes is csatlakozott, így már 13 fővel adják elő csodálatos dalaikat citeraszó kíséretével.

16 órakor Bimbó Brigitta lépett a színpadra zenés műsorával. Fantasztikus produkciót láthattunk tőle igazi lírai előadásban. Dalai könnyeket is csaltak többek szemébe. Brigit Strabán Anna, Nusika követte, aki több műfajból válogatott a mulatóstól a Beatles zenéjéig, a poptól a diszkós számokig hatalmas sikerrel.

A Nyugdíjas Tánckar indiai táncot mutatott be Csábítás címmel. Csábításuk „tárgya” ezen műsorukban Bakos Feri volt, akinek több éves segítségét ezzel a tánccal köszönték meg.

Helyi amatőr, de profi előadást nyújtó fellépőink mellett sztárvendéget is köszönthettünk.

18 órakor lépett a nyársapáti MAJÁLIS színpadára HENNA ÉS SIHELL FERRY. A közvetlen, szimpatikus művészek igazi mulatós hangulatot teremtettek. A hideg időben felmelegítették az akkorra már számos, mulatni vágyó, jó mulatós zenére vágyó közönséget. Színvonalas műsoruk után a nagyérdemű alig akarta leengedni a színpadról Őket.

A vendégművészek fellépése után utcabál kezdődött, rendezvényünk zárásáig Füle Berci, DJ Bero szórakoztatta a majális közönségét.

Köszönjük mindenkinek, aki munkájával, közreműködésével, fellépésével, részvételével, támogatásával segítette rendezvényünk sikerét!

Nagyné Kovács Éva

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...