17.5 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Ingyenes, nyári gyermekétkeztetés

Idén is minden iskolai szünetben, így a nyári szünidő alatt is ingyenesen kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyermekei – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár június 19-én Cegléden. Czibere Károly a Táncsics iskola étkezőjében tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről. A programnak köszönhetően 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatal részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben a szülei igénylik.
Közölte, 2016. január 1-jétől az önkormányzatoknak kötelezően gondoskodniuk kell minden iskolai szünetben a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetéséről, erre a célra idén 6,67 milliárd forintot különített el a kormány. Mindez csaknem a háromszorosa a 2010-es gyermekétkeztetési támogatásnak – fűzte hozzá az államtitkár.
Czibere Károly kitért arra is, hogy a kormány az ételek minőségét is fontosnak tartja, ezért a 2010-ben még 370 forintos egy adagra jutó támogatást tavaly már 570 forintra emelte. Az államtitkár szólt arról is, hogy az Országgyűlés a jövő évi költségvetésben 79 milliárd forintot biztosított az ingyenes gyermekétkeztetésre Földi László a térség KDNP-s országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a környék kilenc településén nagyjából 500-600 gyermek részesül az étkeztetésben, és az iskolabuszokkal a tanyás térségekben élőkhöz is eljuttatják az ételt.
Takáts László polgármestere hangsúlyozta: a város már akkor is kötelezettségének érezte a gondoskodást a hátrányos helyzetű gyermekekről, amikor még csak pályázni lehetett ezekre a forrásokra.

MTI – Fotó: Krizsán Ervin

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Régen is volt szegénység, mégsem volt ingyen étkeztetés, s főleg nem a nyári szünetben! Most sajnos olyan világban élünk, hogy mindenkinek ingyen kellene minden. Sok mindent meg is kapnak, s mégis mindenki a kormányra “köpköd”, míg a munkával pedig sokan úgy vannak, hogy “én 80.000 Ft-ért nem kelek fel! Hát akkor tessenek szépen csucsukálni és nem várni a sült galambot!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...