10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

5 milliós bírság Ceglédnek

Megbírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság Cegléd Város Önkormányzatát öt millió forintra és megsemmisítette a közétkeztetésre vonatkozó eljárását.  Indokolásuk szerint az önkormányzat a versenyt szükségtelenül korlátozó rendelkezésekkel megsértette a közbeszerzési törvényt. Az önkormányzat közleményt jelentetett meg: bíróságon támadják meg a döntést.

Június 20-án jelent meg a közbeszerzési értesítő, melyből kiderül Cegléd közétkeztetését továbbra is a Ts Gastro Kft. nyerte el. A cég 23 helyszínen csaknem 332 millió forintért látja az a közintézmények étkeztetését. Az önkormányzathoz több ajánlat érkezett. Volt köztük érvénytelen is. Végül versenyben az eddig szolgáltató TS Gasto és egy újszászi cég maradt.

Az indoklás szerint azért választották annak ellenére a TS Gastro ajánlatát, hogy az újszászi cég 14 millióval olcsóbb ajánlatot tett, mert a szükséges kapacitással bíró tartalék főzőkonyha az újszászi cég esetében 71, a TS Gastronál pedig 12 km volt. Emellett a pályázó által benyújtott mintaétlapok- amelyek az ételek dietetikai értékelésének szakmai pontozását szolgálják – valamivel kevesebb értéket értek el, mint a TS Gastro.

A Közbeszerzési Döntőbizottság közérdekű bejelentés alapján folytatott le eljárást hivatalból. Június 27-én kelt határozatuk szerint túlzottan szigorú volt a szerződés teljesítéséhez való alkalmasság. Ezért a bizottság megsemmisíti Cegléd Város Önkormányzata ajánlattételi felhívását, és a közbeszerzési eljárásban ezt követően meghozott döntéseit, emellett az ajánlatkérővel szemben 5 millió forint – 15 napon belül megfizetendő – bírságot szab ki. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak helye nincs – olvasható a Döntőbizottság honlapján.

Az önkormányzat június 29-én közleményt bocsátott ki az ügyben: „Sajnálattal értesültünk a tegnapi napon, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság objektív jogi érveink ellenére megsemmisítette a közétkeztetésre vonatkozó eljárásunkat. A Közbeszerzési Döntőbizottság határozatai mindenkire nézve kötelezőek, így a döntést tudomásul vesszük, de elfogadni nem tudjuk. Megítélésünk szerint mindvégig szabályosan, a verseny tisztaságát szem előtt tartva jártunk el. Álláspontunk szerint a meghozott határozat olyan súlyos szakmai és eljárásjogi hibák sorozatán keresztül születhetett meg, melyek alapján az igazunk megvédése érdekében élni fogunk a jogorvoslat lehetőségével és a Döntőbizottság határozatát bíróságon fogjuk megtámadni. Cegléd Város Önkormányzata továbbra is biztosítja minden gyermek számára a közétkeztetést, az ellátás nem került veszélybe.” – írja a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...