20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Vörös riasztás!

Narancssárga, másodfokú riasztást adtak ki az ország középső részére, mindeközben felmondták a szolgálatot az időjárás-oldalak. Az interneten háromnegyed négy körül gyakorlatilag egyik meteorológiai oldal sem volt elérhető, sem a met.hu, sem az idokep.hunem működött a megszokott módon, egyedül a koponyeg.hu jött be időnként. – írja a Blikk. A lap úgy tudja, a szupercellák miatt a középső országrészre vörös riasztást adtak ki, a hatalmas zivatarok és a villámok miatt.

Az időjárásradar szerint 17.50 körül halad át Cegléd felett a vihar legintenzívebb szakasza

Az érintett területeken akár 50 milliméternél is több csapadék és jégeső is eshet, károkozó, erős szél fújhat. – írta még délelőtt a Katasztrófavédelem oldala. Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki felhőszakadások és heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken rövid idő alatt akár ötven milliméternél is több csapadék és jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat. Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről a másodfokú riasztást, vagy egyéb időjárási veszély miatt ad ki újabb másodfokú riasztást, arról újabb közleményben számolunk be. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi linken elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Szó szerint égiháború várható ma Magyarországon: több százezer villám is lecsaphat a viharzónákban. A hatalmas, hirtelen lezúduló esőzéseket óriási szél és rémisztő sűrűségű villámlás kíséri. A jelenség végigsöpör az ország nagy részén, a villámok komoly károkat okozhatnak. A 24.hu által megszólaltatott meteorológus, Molnár László úgy saccolta, több százezer villám csap majd le az egész országra vetítve. – A zivatarokat erős szél és aktív villámtevékenység kíséri, pár százezer villám le fog ma csapni Magyarországon – mondta.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....