6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Utószó egy énekkari kiránduláshoz

Az ember sosem tudhatja, milyen élményekkel gazdagodik, ha egy közösséghez csatlakozik. Majdnem három éve vagyok tagja a Sztárai Kórusnak. Mindenekelőtt az éneklés öröméért csatlakoztam, de sokkal többet kaptam már ez idő alatt is.

A próbák alatt is töltődik az ember lelkileg, az énekek, a felolvasás, az ima által. Kizökkenünk a hétköznapok rohanásából, egymásra figyelünk. A szólampróbák után az ének összeáll és egy csodás egészet alkot. A szolgálatok egy-egy gyülekezetben, egyházi ünnepen pedig igazi megkoronázása a hétről-hétre végzett közös munkának, megörvendeztetve ez által időst, fiatalt, hívőt, és zeneszeretőt.

Idén volt alkalmam másodszor is kirándulni a kórussal. Családtagok is velünk tartottak. Úticélunk többek között Hejce, Vizsoly, Göncruszka és Kassa volt. Csodás tájakon jártunk, igazán jólelkű emberekkel ismerkedtünk meg, akik vártak, készültek nekünk és szeretettel fogadtak minket. Ez bárkivel előfordulhat, ha utazik. De mitől kaptam többet az út során?
Nehéz szavakba önteni…

A templomi szolgálatok, a kassai dómban a síremlékek melletti közös éneklés erdélyi testvéreinkkel, köszönetmondás az étkezésekért a székely asztali áldással, kórustársunk köszöntése Boldogkőváralján születésnapja alkalmából és még sorolhatnám. Ezek mind olyan pillanatok voltak, amiket az éneklés tett még különlegesebbé.

Bárki megtekinthet egy műemléket, felköszöntheti az ünnepeltet, étterembe mehet, de ha ezekhez a pillanatokhoz társul egy közösség énekhangja, az még felemelőbb.
Hálás vagyok érte, hogy ezt megélhettem és még részese lehetek, amíg a kórusban szolgálok.

Imre Krisztina

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....