17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

A Horvátországi kalandtúra

Augusztus 2-án,- amikor elindultunk utazásunkra- izgalmakkal és élményekben gazdag hazatérést reméltünk és így is lett. Az első reggelen, a Horvát-tengerpart mámorító panorámája fogadta csapatunkat. A tenger szépsége rögtön magához vonzott minket és mentünk is úszni, játszani, napozni. Későn érkeztünk meg a szálláshoz, ami a hegy lábánál volt. Minden este a vacsoránál idegenvezetőnk, Józsi bácsi ismertette a napi programokat. Második nap Brac-sziget gyönyörűsége ejtett ámulatba minket. Sumartin csodás élővilága, a tenger látványa nagyon magával ragadta az osztályt.

Harmadik nap Omison, a kalózok nyomába eredtünk az osztállyal, majd az izgalmas csónakázás a Cetina folyón, felejthetetlen élményeket hagyott bennük. Minden este egy-egy csapat előadást tartott a városáról, a természetről, magyar hagyományainkról. Ezeknek a programoknak a levezénylőjében, Józsi bácsiban, lenyűgözően érdekes embert ismerhettünk meg. Negyedik nap Medjugore templomában pihentünk meg, utána Mostar bazársorain vásároltunk ajándékokat szüleinknek. A Kravice vízesésnél nagyon magas és gyönyörű vízzuhatag tárult elénk, amely mögött egy csodálatos és titokzatos barlangot fedeztünk fel. Szerintünk mindenki emlékezni fog a vízesés alatti fürdőzésre.

És itt még nem zárult le a felejthetetlen utazás, mert ötödik nap Splitbe látogattunk el, ahol időutazáson vehettünk részt. Az ókori császári palotában megfigyelhettük az őrségváltást és még a császári pár is megtisztelt minket a jelenlétével. Az időutazásból egy híres cukorkaboltba cseppentünk, ami rabul ejtette a csapatunkat az édes finomságaival. Délután Promajna partjainál pihentük ki a délelőtti fáradalmakat, este pedig mi adtuk elő rendkívüli előadásunkat Ceglédről és iskolánkról. Hatodik nap Makarskán strandoltunk és utoljára gyönyörködtünk a tenger látványában. Másnap kora reggel hazaindultunk, elhagytuk Horvátországot és a gyönyörű tengert.

Táborunkban 5 város csapata lakott, akik meséltek lakóhelyeikről, iskoláikról és barátságot kötöttünk velük. A közös esték, a közös vacsorák pedig még jobban összerázták az osztályt.

Nagyon szépen köszönjük Józsi bácsinak és osztályfőnökünknek, Zoli bácsinak, valamint kisérőinknek Anikó néninek, Bogi néninek, Kamilla néninek és szüleinknek, hogy eljuthattunk erre a csodálatos útra, erre a felejthetetlen egy hétre.

Mód Alexandra, Brindzik Regina SZKKIÓ- Szent Erzsébet osztály (7.c)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...