6.2 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Bajnoki címek, sikerek az országos bajnokságon

Szombaton a Szentesi Papp László Sportcsarnok három szőnyege adott otthont a 2017. évi diák I-es szabadfogású országos bajnokságnak. A viadalon 64 szakosztály, 198 birkózója próbált szerencsét. A bajnokságra a területi bajnokságokról lehetett az indulási jogot megszerezni amit 14 ceglédi birkózó ki is vívott. A Ceglédi VSE TS Integral versenyzői szép eredményeket értek el mivel a két bajnoki cím mellett egy ezüstérmet, két bronzérmet és három ötödik helyet is begyűjtöttek. Ezzel a Cegléd a csapat verseny második helyén végzett az FTC mögött, megelőzve az ESMTK csapatát.

A két bajnoki címet a 35 kg-ban Rafael Dániel és az 50 kg-ban Komáromi Viktor szerezte meg.
Dani három tus győzelemmel jutott a döntőbe ahol pontozással 8-2-re győzött. Az elődöntőben azt az FTC-és versenyzőt verte tussal akitől a diákolimpiai döntőben egy ponttal kikapott. Így megérdemelten szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét.

Rafael Dániel
Komáromi Viktor

Viktor mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtott. Az első fordulóban 4-0-ra, majd a következő mérkőzésen 9-0-ra győzött. Az elő döntőben még az első menet vége előtt technikai tus győzelemmel múlta felül ellenfelét. Talán a döntő volt a legkönnyebb mérkőzése ahol fél perc alatt két vállra fektette ellenfelét. A bajnokságon az ellenfelei egyetlen akciópontot sem tudtak végrehajtani rajta és így megérdemelten szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét. Az érmeseket is megilleti a dicséret.
Ujszászi Hanna a fiúk között a 29 kg-ban csak a későbbi győztestől szenvedett vereséget és két fiút is le kellett győznie, hogy felállhasson a dobogó harmadik fokára.
A 46 kg-ban ezüstérmes Szabó Richárd három győzelmet követően jutott a döntőbe, ahol már nem bírt az ellenfelével, de így is eddigi legjobb eredményét érte el.
Az 58 kg-ban bronzérmes Csiszár Márkó csak a későbbi győztestől kapott ki pontozással. Az összes többi ellenfelét tussal verve állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Eredmények
29 kg 3. Ujszászi Hanna
32 kg 5. Józsa Attila
35 kg 1. Rafael Dániel
42 kg 2. Szabó Richárd
50 kg 1. Komáromi Viktor
58 kg 3. Csiszár Márkó
76 kg 5. Ujszászi Szabolcs
+85kg 5. Csepregi Miklós

Csapat verseny
1. FTC 35 pont
2. CVSE 33 pont
3. ESMTK 28 pont

Ugyanezen a napon a kadet szabadfogású fiúk és lányok is a bajnoki címekért küzdöttek Kecskeméten a Mercedes Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában. A lányok hatvanan, a fiúk száztizenöt-en mérlegeltek a bajnokságra. A Ceglédi VSE TS Integral a fiúknál nyolc fővel, a lányoknál egy fővel képviseltette magát. A ceglédiek a fiúknál egy bajnoki címet és egy ötödik helyet szereztek, a lányoknál pedig egy bronzérmet.
A 46 kg-ban induló Katona Zoltán két pontozásos győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Zoli indulása a versenyen kérdéses volt, mert térd problémája miatt csak könnyített edzéseket tudott végezni, de ennek ellenére vállalta a versenyzést és így is a súlycsoportjának a legjobbja lett.

Eredmények
46 kg 1. Katona Zoltán
54 kg 5. Kecskeméti Dávid

női
46 kg 3. Kása Viktória

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...