5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Fogadónapot tartott az MSZP

A kilátástalan helyzetű devizahitelesekkel szervezett találkozót az MSZP helyi szervezete november 6-án. A párt az egész országban, minden egyéni képviselői körzetben fogadóórát tart egyidőben, hogy ismertessék álláspontjukat. Fehér István pártelnök beszámolója szerint sokan elmentek a fogadónapra a párt irodájába, ahol sajtótájékoztatót is tartott az említett témán kívül a 400 kilovoltos távvezeték és a nemzeti konzultáció ügyében is.

– Több százezer embert érint lakóingatlana végrehajtásának veszélye, azaz elveszíthetik otthonukat – mondta el a tájékoztatón az elnök. A devizaválság okainak sorolása után Fehér István rátért arra, hogyan gondolja pártja megoldani a helyzetet. – A pénzügyi manővereknek köszönhetően a Magyar Nemzeti Banknak 270 milliárd haszna keletkezett. Az MSZP már korábban is tett olyan javaslatot, hogy ezt az összeget el kell vonni és a károsultak megsegítésére kell fordítani! Mi ezt a javaslatot továbbra is fenntartjuk. – fogalmazott Fehér István, de azt is hozzátette, hogy megoldás lehet az is, hogy a devizahitelek forintra váltása legfeljebb 2010-es árfolyam alapján történjen.

– Utoljára, de nem utolsó sorban, vagy talán ezzel kellett volna kezdenem: A Kormány haladéktalanul zárolja a kormányzati luxus és presztízs beruházásokat, kommunikációra, stadionépítésekre, protokollra, halasztható beruházásokra szánt több száz milliárd forintot kitevő költségvetési forrásokat. Ebből hozzon létre pénzügyi alapot a témakörben szereplő károsultak megsegítésére. – fejtette ki a szónok.

A tájékoztató második témaköre a Ceglédet és környékét érintő 400 kilovoltos távvezeték építésének tervezésének körülményeit érintette. – Meggyőződésünk, hogy a eddigi tevékenység során nem vették figyelembe kellően az ilyen vezeték, bizonyítottan egészség károsító hatását. A hatósági engedélyek kiadása során is hibát követtek el. Elismerjük és támogatjuk a vezeték építésének szükségességét. Azt viszont mi is követeljük, hogy a nyomvonal kerüljön megváltoztatásra mert az egészség a legfontosabb. Ez ügyben levélben fordultam Takáts László polgármesterhez és Földi László országgyűlési képviselőhöz, választ még nem kaptam közel egy hónap óta.

Harmadik témaként a nemzeti konzultációról beszélt az elnök, akit felháborít „hogy az adófizetők pénzén már sokadszorra hazugságra épülő Fidesz kormányzati pótcselekvést folytatnak, miközben maguk is tudják, elismerik, hogy a levél jó része hazugság. Én egyszerűen veszélyes hulladéknak nevezem ezt a milliárdokat felemésztő felesleges levelezést”. – zárta beszédét Fehér István.

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...