12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

X. Ceglédi Gigasztár

Hát lezajlott… A versenyzők izgatottan várják az eredményt, a zsűri a homlokát ráncolja… bajban van, ugyanis – állítása szerint – soha ennyi nagyszerű énekes nem állt a Gigasztár színpadára, mint most. Nehéz lesz kiválasztani azt a 15 pacsirtát, akik a döntőben ott lehetnek.
Amíg döntenek, a Mozi nagytermében áll a bál. Most már felszabadultan váltják egymást az énekesek a színpadon, egyedül, csoportosan, egy szál gitárral kísérve szól a dal, hiszen szinte barátokká váltak a verseny izgalmas, hosszú órái alatt. Mindenesetre remekül megtalálták a közös hangot: a zenét. Öröm hallgatni, ahogy a tiszta hangok előtörnek a torkokból, betöltik a teret, magukkal ragadják még a félszeg, visszahúzódó nézőket is, hogy végül közösen szóljon a dal és egy nagy mosollyá váljon az egész terem.
Aztán megjelenik a szigorú zsűri. Csiszár Ági, Kecskeméti Ági, Bekker Betti és a zsűri elnöke, Szatmári Gábor felmegy a színpadra. Az énekhangok ott maradnak a levegőben, már sehol sincsenek a ráncok, mosolyognak… (ez jó jel), kezdetét veszi az eredményhirdetés. Szatmári Gábor hangja töri meg a csendet.
„A mai versenyből a zsűri a 15 legjobbat juttathatta tovább. Mi vállaltuk azt, hogy a 15 helyett 18-at választottunk ki.” – mondja, és – egyenként, hatalmas ovációval köszöntve őket – következik a 18 név.
„Tóth Mariann, Szalai Balázs, Sági Panna, Van der Burg Eleonor, Schweer Michelle, Ábrahám Kitti, Fehér Sándor, Farkas Sándor, Danyi Norbert, Horváth Gergő, Tigli Hande Tímea, Nagy Bettina, Decsi Csaba, Kaszab Tamás, Lackó Karolina, Kasza Roland, Tóth Dorina, Bajnóczi Eszter”
Viszontlátásra decemberben a döntőben, ahol a zsűri kiegészül Arnóczky Noémi énekesnővel, a StarWorld Énekiskola vezetőjével, Bordás József, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagjával, zeneművésszel, és – kell-e valakinek bemutatni őt – Falusi Mariannal, aki ezúttal a zsűrielnöki feladatkört látja el.
És miután a X. Gigasztárról van szó, ez sem múlhat el meglepetés nélkül: nagy, közös koncertet ad mind a tíz Ceglédi Gigasztár: Szeleczki Ádám, Szeleczki Dávid, Bakos Betti, Nagy Barnabás, Oláh Edit, László Kata, Németh Ibolya, Csordás Daniella, Ivanics Mátyás, Kiss Attila és valaki, akinek a nevét még homály fedi.
Persze minden meglepetést nem árulhatunk el előre, de az biztos: aki eljön, nem fog csalódni!

S Petrényi Zsuzsa

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...