6.7 C
Cegléd
2024. március 14. csütörtök
spot_img

Ceglédi Advent 2017

Kedves Olvasó! Hamarosan ismét beköszönt az év egyik legszebb időszaka, az advent. Városunkban ismét kigyúlnak az ünnepi fények, a főteret megtölti a karácsony illata és a hangos gyermekkacaj, egyszóval megnyitja kapuit az idei Ceglédi Advent.

December 2-án a rendezvénysorozat első napján ismét megnyitjuk szabadtéri korcsolyapályánkat, amely idén még nagyobb jégfelülettel várja a téli sport szerelmeseit.

A Reformáció 500. évfordulóján, vasárnaponként, az egyházak – a baptista, a református, a katolikus majd az evangélikus gyülekezetek – képviselői gyújtják meg a város adventi koszorújának gyertyáit.  Az adventi hangversenysorozatban idén is hallhatjuk a csíkszeredai Nagy István Líceum kórusát, a Ceglédi Fúvószenekart, az Erkel Ferenc Zeneiskola diákjait és oktatóit, a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykarát.

Az idei vásárban sem lesz hiány ízletes forralt borból, kürtöskalácsból és persze kézműves ajándékokból. Hagyományainkhoz híven, minden hétvégén kézműves foglalkozással és rengeteg játékkal várjuk a legkisebbeket.

A műsortervezéskor figyeltünk arra, hogy az adventhez, az ünnepváráshoz igazodó műsorokat állítsunk színpadra. A műfaji sokszínűséget megjelenítve lesz jazz, nép-, pop-, akusztikus zene és musical is. Lesznek hírneves fellépők és köztiszteletnek örvendő, számunkra kedves, helyi csoportok, akik majd minden bizonnyal elvarázsolnak bennünket hétvégéről hétvégére.

A rendezvénysorozatunk az ünnepi fények felgyúlásával veszi kezdetét. Szabadtéri jégpályánkat a Jégördögök korcsolya műsorával avatjuk fel. Ebben az évben egy látványos jégszobor faragást is megtekinthetnek mindazok, akik kilátogatnak a nyitónapra. Két fúvószenekart köszönthetünk a színpadunkon: az Utcazene Fesztivál közönségdíjasát, a Kelet Brass Bandet, és a szolnoki Szimfonik Harsonát. A hétvége kiemelt fellépője a népszerű operett-színész, Serbán Attila lesz. A „jég”” mellé már csak egy kis koktél kell, amit a Koktél4U zenekar szolgáltat. Ezen a hétvégén rendezzük meg a már hagyományos Mikulás-futást, amikor is ellepik az Infineon-os Mikulás sapkába bújt futók a város utcáit. A futásra nevezni idén is egy cipősdoboznyi ajándékkal lehet.

December 5-én ismét a Református Nagytemplom tornyából érkezik a Mikulás, hogy a gyermekek arcára mosolyt csaljon.

A második hétvégén ellátogat hozzánk az Ágoston Béla vezette Mágustones zenekar, mely felvonulása látványnak sem lesz utolsó. A hétvége sztárfellépője Feke Pál lesz, aki karácsonyi koncertjével alapozza meg az ünnepi hangulatot.

A bronzhétvége a gyermekeké. Vendégünk lesz Kovácsovics Fruzsina, a Búgócsiga Zenede, ellátogat hozzánk a Tintaló Cirkusz, akik a régi cirkuszi hangulatot elevenítik meg a családias hangulatú sátrukban. Természetesen a hagyományőrzés is szerepet kap az ünnepi programok sorában. Ezen a hétvégén ad ünnepi műsort a Cigle Népdalkör és a Cegléd Táncegyüttes. A zenei palettánkat tovább színesíti két nagyszerű ceglédi formáció, a Fésűs Trió és az Oti Voice & Bass.

Advent utolsó hétvégéjén Nagy Barni látogat el színpadunkra és ezen a hétvégén ér véget az adventi hangversenysorozatunk a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykarának és a Táncsics Mihály Általános Iskola kórusának ünnepi koncertjével.

Idén is kiemelt figyelmet kap a jó szándékú segítségnyújtás. hisz újra Cipősdoboz akciót hirdetünk. A csomagokat karácsony előtt, közintézményeken keresztül, rászoruló fiatalokhoz juttatjuk el, valamint karácsonyfa-díszítő versenyünk fáit is többgyermekes családoknak ajánljuk fel.

A közösségekre is gondoltunk, ezért a korizás mellett karácsonyfa-díszítő, bejgli/zserbó sütő és forralt bor készítő versenyre invitáljuk őket, melyek díjazása a harmadik hétvégén ünnepélyes keretek között történik.

Adventi forgatagunk december 30-ig tart nyitva és a két ünnep között olyan fellépőket láthatnak majd a színpadon, mint Tom White and the Mad Circus és a Gríz zenekar. Akik szeretnének aktívan kikapcsolódni, azokat január 7-ig várja a szabadtéri jégpályánk.

Az advent a közös együttlétről, a közös élményekről szól. Ezt szolgálják a programok, a színes adventi vásár és a nyitott jégpálya.

Ha tehetik, esténként sétáljanak ki az ünneplőbe öltözött főtérre és készüljünk együtt az ünnepre!

Végül egy kis elő szilveszteri programajánló: az Anna and the Barbies zenekar december 29-én egy különleges akusztikus koncertet ad a színházteremben.

Szeretettel várjuk Önöket!

Détári-Lukács Ágnes ügyvezető, Kossuth Művelődési Központ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...