9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Elfogadhatatlan az új nyomvonal

Újabb közleményt adott ki az Erős Vidék Mozgalom a Cegléd ugyeri részén áthaladó 400 kV-os távvezeték építése kapcsán. A civil összefogás nem fogadja el azt az elvi nyomvonalat, amelyet a MAVIR javasol, helyette továbbra is lakatlan állami földeken keresztül haladó nyomvonalat tartanak elfogadhatónak.

„Politikai megegyezés eredménye az elvi nyomvonal, melynek kialakításában a civilek nem vehettek részt, csak – a saját bevallásuk szerint – szakmaival hozzá nem értő politikusok!
Problémáink a MAVIR elvi nyomvonalával:

1. A Gerje ceglédi partján sorakozó tanyák továbbra is ugyanolyan távolságban maradnak a távvezetéktől, annak távolsága elhanyagolható mértékben változik.
2. Zöldhalom Mikebudai úti tanyasorához elfogadhatatlan közelségbe kerül a vezeték!
3. Tájképvédelmi szempontból nem történik változás.
4. Az elvi nyomvonal több száz méteren tőzegesen haladna a térkép szerint, ahová véleményünk szerint nehéz lesz ekkora oszlopoknak alapot készíteni, ilyen széljárta területen!
5. Az első négy pontból egyértelműen kiderül, hogy ezen a területen a nyomvonalváltozás semminemű pozitívumot nem hordoz magában! Nem a probléma megoldása volt a MAVIR elsődleges célja.
6. A nyomvonal kezdeti, és nyársapáti szakasza változatlanul hagyva továbbra is nagyon sok tanyát érint, ugyanúgy, mint a megmaradó ceglédi szakasz.
7. Mindezekből számunkra az következik, hogy a MAVIR időt húz, kockáztatja a projekt megvalósulását, jelentős nemzetgazdasági károkat okozva!

Jó, hogy a MAVIR belátta, hogy hiba volt a lakott területekre tervezni, de ez nem megoldás, nem alternatíva! Kérjük vegyék figyelembe javaslatunkat és kérjük, hogy az új nyomvonal a lakatlan állami területeken keresztül kerüljön kialakításra!” – fogalmaz a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...