13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Menő reformáció

A mai napon reggel megérkezett Ceglédre a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása. A “menő reformáció, egy busz, amelyben egy mozgó reformációs tematikájú tárlat új megközelítésből kívánja átadni, s „szállítani” az idén 500 éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat, valamint tanításokat. A kiállítás 18.00-ig tekinthető meg a Rákóczi úton a Szabadság térnél.

A szervezők nevében Szlaukó Orsolya tájékoztatta lapunkat: – Cegléd városa és a gyülekezetek nagyon örültünk, hogy ide is eljöhetett a kiállítás. A református iskolából a gyerekek óránként beosztva az osztályonként érkeztek a helyszínre, de igazából bárki, gyerekek, felnőttek egyaránt érdekes lehet a reformáció üzenetét bemutató busz.

A kiállítás nem csupán a busz falain belül kapott helyet, mivel a jármű külső dekorációja szintén jelentésértékkel bír. Külső része ugyanis a történelemről, a „dicső múltról” és jeles elődeinkről szól, míg belseje a reformáció mai üzenetére koncentrál. A busz oldalán látható „utasok” a reformáció jeles magyarországi személyiségei, illetve Kálvin, Luther és Melanchthon. Ez alatt látható, az alsó sávban az idővonal a magyar reformáció és a protestáns egyházak főbb eseményeivel, gyakorlatilag napjainkig.
A busz belsejében még inkább elmélyülhetünk a reformáció történetében. A tárlat ugyanis különböző filmekkel, várostörténeti információkkal és kiállítási tárgyakkal hozza közelebb hozzánk a félezer éve útjára induló, és az azóta mindennapjainkba beépült megújulási mozgalom, a reformáció értékeit. A kiállítás ingyenesen látogatható.
Forrás: evangelikus.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....