4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Országos Anya-nyelv-csavar verseny

A Szent Kereszt Katolikus Iskola immáron 7. éve rendezi meg a katolikus iskolák Országos versenyét, az Anya-nyelv-csavart. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek. A célunk ezzel a versennyel, hogy az amúgy is nehéz nyelvtant megszerettessük játékos és kreatív feladatokkal. Miközben feladatokat oldanak meg a gyerekek, élvezik azokat és még tanulnak is belőle.

Az előválogató internet segítségével megoldott feladatokat tartalmazott, a legjobb pontszámmal és idővel kerültek be csapatok: Albertirsa, Békésszentandrás, Csanádapáca, Jánosháza, Nagykáta, Szolnok, Vác. Az iskolánkban lévő feladatokat is úgy igyekszünk összeállítani, hogy változatosak legyenek illetve évről- évre valamilyen újítást is viszünk a versenybe.

Az iskolai fordulóban elsőként mind az 5-6. illetve 7-8. évfolyamon egy-egy tesztsort kitöltése volt a feladat, interneten. Majd az 5-6. évfolyamnak Betűkirakó volt. Bekötött szemmel ki kellett tapogatni a kézbe kapott betűket és a csapattagoknak egy-egy értelmes szót alkotni belőle. A következő feladatuk pedig Körülírás-memória-szólánc volt. A körülírás megfejtését és minden kitalált kifejezést, vissza kellett a megfelelő sorrendben mondani.

Mostanában nagyon népszerűek a szabaduló szobák. A 7-8. évfolyam számára, ezért a Szent László év kapcsán, összeállítottunk egy feladatsort és a csapatoknak 20 perc állt rendelkezésükre, hogy kijussanak. Volt Szent László életével kapcsolatos feladat, nyelvtani feladat, UV toll segítségével fejthettek meg kódokat, walkie-talkie-n lehetett segítséget kérni, illetve ezen tartottuk a kapcsolatot, hogy a megfelelő lakatokat kinyithassák az idő lejárta előtt. Szerencsésen mindegyik csapat kijutott.
A visszajelzések alapján a versenyzők nagyon élvezték a feladatokat.

Ezúton is szeretném megköszönni kollégáimnak az önzetlen segítséget, és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ez a verseny így sikerüljön. Köszönjük!

Frankné Czinege Beáta
munkaközösség vezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....