7.6 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Szellő Imre jeges vízben fürdik

Ukrajnában edzőtáborozik Szellő Imre, aki – úgy tűnik – komolyan veszi következő mérkőzésére való felkészülését. Legutóbb egy befagyott medencében vágott léken át merült a jeges vízbe. A sportoló véleményét is elmondja a merüléskor tapasztaltakról (de azt kérjük, érzékenyebb olvasóink inkább ne nézzék végig).

https://www.facebook.com/robert.bertok.54/videos/542177129480435/

Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka Erdei Zsolt egyetlen profi legyőzője, az orosz Gyenyisz Gracsov ellen lép február 16-án ringbe. Most edzőjével, Bertók Róberttel a kijevi olimpiai edzőtáborban vannak, Imi a WBO veretlen cirkálósúlyú világbajnokával, Oleksandr Usykkal gyakorol.
A Felix Promotion közleménye szerint a február 16-i, budapesti gála főmérkőzése lesz a tízmenetesre tervezett összecsapás, amelyet az eddigi 19 találkozóján győztes Szellő és a 16 győzelme mellett 5 vereséget és 1 döntetlent számláló 35 esztendős orosz öklöző vív majd. Gracsov 2013 márciusában – meglehetősen vitatott körülmények között – győzte le az addig veretlen Erdeit. Gracsov után négyszer kapott ki, Rácz megpróbált összehozni egy visszavágót is Erdeivel, de nem jött össze.

Az akkori meccs vitatható végeredménye visszhangot váltott ki. Az index.hu újra nézte a mérkőzést és mint írják, “elképzelni sem tudják, mégis, hogyan hozhatták ki Gracsovot győztesnek”. Az orosz kisebb kihagyás után 2016 végén tért vissza, tavaly kétszer lépett ringbe, és akkor nyerni tudott.
A gálán, amelyet az M4 Sport közvetít, szorítóba lép még magyar részről Egedi Renátó, a WBO nagyközépsúly ifjúsági bajnoka, Kis Máté, a félnehézsúly újdonsült magyar bajnoka és Bacskai Balázs, korábbi amatőr junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok olimpikon, középsúlyú profi magyar bajnok.
Az esemény nemzetközi vonalát a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnok német-albán Shefat Isufi (25 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) címvédő küzdelme, valamint James és Toni Kraft újabb magyarországi mérkőzése erősíti.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...