ad
ad
ad
ad

One Comment

 1. 1

  Ceglédi Panoráma

  Terecskei Ágnes
  Viszontválasz – Avagy olvasott szöveg értése
  A januári testületi ülésen a helyi Fidesz-frakció nevében képviselői indítvány került a döntéshozók elé, melyben a 400kV távvezeték megvalósítását tárgyalták. Valószínűleg a kormánypárt helyi képviselőinek gyenge szövegértése miatt a Jobbik egyöntetű NEM szavazata olyan reakciókat váltott ki, amely – ha a határozati javaslatokat alaposan átolvassuk – érthetetlen, és a Fidesztől már megszokott módon: hazug.
  A Jobbik helyi képviselői gyenge próbálkozásnak tartják a Fidesz részéről azt az előterjesztést, mely csak minimalizálni akarja az emberi életre vonatkozó károkozást, nem pedig teljesen kizárni azt. A Jobbik célja, hogy ne csak a kiváltságosok mentesüljenek a vezeték okozta negatív hatásoktól, ne csak 100 milliós villákat kerüljön ki a nyomvonal, hanem a „halandó” polgárok is egyenlő mércével mérettessenek, és az ő életük is legyen annyira fontos, mint azoké, akik a zsírosbödön mellett foglalnak helyet.
  A teljesség kedvéért itt a határozati javaslat 2. pontja, amelyet a Fideszes többségű testület elfogadott:
  „2. egyúttal felkéri a beruházás megvalósításában részt vevőket, hogy folytassanak további tárgyalásokat a vezeték nyomvonaláról, és törekedjenek olyan megoldás kidolgozására, amelynek káros hatása a lakosságra és a természeti értékekre nézve minimális, a lakosság mindennapi életét és a természeti környezetet a legkevésbé zavarja.”
  Közlendőm megfogalmazásakor már tudjuk: a kormányhivatal kiadta a környezetvédelmi engedélyt a 400 kV-os távvezeték építésére. A tiltakozó gazdák, családok pedig a Fidesz szerint nem kerültek akkora veszélybe, hogy az ő érdekükben érdemileg is fellépjenek az ismert nyomvonal telepítése ellen. Azt gondolom, nem a Jobbik szorul magyarázkodásra, hanem aki bort iszik és vizet prédikál. Azaz a Fidesz.
  2018. február 5.

  Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2016. Ceglédi Panoráma