20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Postagalambász sikerek

Újabb sikeres évet tud maga mögött a ceglédi postagalambász sport. Józsa János galambjai megnyerték a Nemzeti Rövidtávú Bajnokságot és a 12 utas rövidtávú, valamint a 8 utas sprint bajnokságot is. A kerületi bajnokságon már 6. éve veretlen a ceglédi galambász, országos viszonylatban pedig 15 éve mindig dobogós helyezést értek el a galambjai.

– A galambok eredményei 80 %-ban a tenyésztésen múlnak, ez egy tudomány – mondta el Józsa János lapunknak galambjai sikerének titkát. – Az, hogy milyen teljesítményt nyújtanak majd, meghatározza a származásuk és a szelektálás. A szárny, a tájékozódó képesség, az egészséges légcsövek, a tüdő befogadóképessége a legfontosabb tényezők. Pénzben nem lehet kifejezni e galambok értékét, olyan nagy a mögötte lévő munka, de a nyertes állományokból gyakran kérnek a sporttársak tenyésztésre.

A további tervekre térve elmondta: szeretné megtartani a jelenlegi szintet és tovább versenyezni. A kétévente megtartott postagalamb olimpiára több versenyzőt is szeretne küldeni, ahogy 2016-ban 3 galambja jutott ki Brüsszelbe a két éves versenyeredmények alapján.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....