5.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Kubában szerzett aranyérmet Lőrincz Viktor

Az UWW rangsorversenyei közül immáron a másodikat rendezték meg kötöttfogásban, amelynek ezúttal Kuba fővárosa, Havanna adott otthont. A magyar küldöttség egy hetes edzőtábort követően hat fővel vett részt a nemzetközi megmérettetésen. A mieink közül hárman is aranyéremmel térhettek haza.

Az edzőtábort követően végre “belekóstolhattak” felnőtt versenyzőink a két napos, reggeli méréssel zajló nemzetközi versenyzésbe is. Szombaton egészen a döntőkig lebonyolítottak minden mérkőzést Havannában. A mieink a legtöbb esetben diadalmaskodtak mérkőzéseiken, igaz, volt, ahol egyből egymás ellen kezdtek birkózóink.

Lőrincz Viktor honfitársát, Szilvássyt múlta felül a döntő mérkőzésen. A magyar rangadó, a 87 kilogrammosok házidöntője nem hozott akciót, Lőrincz 1-1-re győzött Szilvássy ellen. Mindössze egy-egy passzivitás miatti figyelmeztetés volt a mérkőzésen.

A 82 kilóban a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Szabó László kisebb meglepetésre 2-0-s győzelmet aratott a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péterrel szemben (két passzívitás miatti figyelmeztetés), majd mindketten egy-egy kubai birkózót győztek le.
Eközben Korpási Bálint lépkedett túl ellenfelein és már is a vasárnapi döntőbe jutott, akárcsak a 87 kiló két magyar kiválósága, Szilvássy Erik és Lőrincz Viktor is. Lám Bálintnak mindez nem sikerült, hiszen egy amerikai nehézsúlyú versenyző legyőzését követően 3-0-s pontozásos vereséget szenvedett a vb-bronzérmes kubaitól, így bronzéremért birkózhatott vasárnap.
A második napon Bácsi technikai tussal tudta le utolsó mérkőzését, ám Szabó 5-1-re kikapott, így körbeverést követően a Ferencváros büszkesége végzett az élen, míg Szabó kénytelen volt beérni a harmadik helyezéssel a négy fős mezőnyben. Korpási Bálint kubaival találkozott a fináléban, kellemetlen ellenfelét magabiztosan győzte le és lett aranyérmes.
A nap utolsó magyar érdekeltségű mérkőzésén Lám Bálint gáláját láthatta a közönség, a BHSE Eb-ezüstérmese még egy szuplét is bemutatott chilei ellenfelével szemben, végül technikai tussal győzött, harmadik lett.

A magyar versenyzők mérkőzései:

I. forduló:
82 kg: Szabó – Bácsi 2-0

II. forduló:
72 kg: Korpási – Fernando (mexikói) 9-0
82 kg: Szabó – Salomon (kubai) 6-0
82 kg: Bácsi – Duran (kubai) 14-10

III. forduló:
72 kg: Korpási – Logan (amerikai) 9-0
82 kg: Duran – Szabó 5-1
82 kg: Bácsi – Salomon 9-0

Negyeddöntők:
87 kg: Szilvássy – Rodford (amerikai) 5-0
87 kg: Lőrincz – Fouda (német) 8-0
130 kg: Lám – Boykin (amerikai) 8-0

Elődöntők:
72 kg: Korpási – Sander (német) 3-0
87 kg: Szilvássy – Gregorych (kubai) 2-1
87 kg: Lőrincz – Carreras (kubai) 7-0
130 kg: Pino – Lám 3-0

Bronzmérkőzés:
130 kg: Lám – Almendra (chilei) 8-0

Döntők:
72 kg: Korpási – Pena (kubai) 5-0
87 kg: Lőrincz – Szilvássy ‘1-1

Fotó: birkozoszov.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...