17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Euro Nyelvvizsga Központ Partnerintézmény Nagykőrösön

Euro Nyelvvizsga Központ Partnerintézmény címet szerzett az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium.

dr. Cziráné dr. Kőházi-Kis Tímea igazgató:

A szakmai együttműködést szimbolizáló tábla az elmúlt héten érkezett meg a gimnáziumba, melyet Pákozdi Viktória, a ceglédi MySchool Nyelviskola vezetője nyújtott át ünnepélyes keretek között, az iskolavezetés és a nyelvi munkaközösség tagjai előtt. 2017. december 14-én az EUROEXAM Nyelvvizsgaközponttal megkötött együttműködési megállapodásunk realizálódott ebben a táblában, a rengeteg munka gyümölcse beérett, ezzel együtt megkaptuk, elnyertük az Euro Nyelvvizsga Központ Partnerintézménye címet.

A partnerintézményi cím egy újabb nagy lehetősége a diákoknak. Eddig már 36 fő tett középfokú nyelvvizsgát, két tanulónk már a felsőfokút is megszerezte. Ez egy újabb kitörési pont, mely elősegíti a továbbtanulást, német nyelvből is ugyanez a célunk. A szakmai együttműködés megkönnyíti a vizsgára készülő diákjaink felkészülését angol nyelvből, hiszen nemcsak tankönyvek és gyakorlótesztek állnak a rendelkezésükre, hanem szervezett szakmai találkozókon és próbanyelvvizsgák során is felmérhetik tudásukat. Bízom benne, hogy végre sikerül azokat a falakat megszüntetni, hogy egy megközelíthetetlen dologként tekintenek a gyerekek a nyelvvizsgára, és hogy ezekkel a próbanyelvvizsgákkal, ezekkel az előadásokkal, ezeknek a hangulatával sikerül bennük kialakítani a képet, hogy ők is képesek rá. Egy kis odafigyeléssel, feladattípusok gyakorlásával, szorgalmas munkával nagyon hamar elérhető az eredmény és a nyelvvizsga bizonyítványukat a kezükben tarthatják. 2018. április 18-án tartjuk az újabb általános nyelvvizsga tréninget, majd ezt követően egy próba nyelvvizsgát is, akik ott sikerrel teljesítenek, mehetnek a nyelvvizsgára.

Közben iskolánk angol nyelvtanárai elvégezték a szükséges képzést ahhoz, hogy minél hatékonyabban tudják felkészíteni diákjainkat a nyelvvizsgára. Nyelvvizsgáztató trénerek lettek: Sági Monika, Kálmánné Faragó Adél, Kissné Somogyi Rita, Ragóné Ország Zita, Szrapkóné Ferencz Orsolya. Így ők már nemcsak angoltanárként működnek, hanem hivatalos Euroexam vizsgafelkészítő és szóbeli vizsgáztató tanárként is – tudtuk meg dr. Cziráné dr. Kőházi-Kis Tímeától.

Az Euroexam nemzetközileg is és Magyarországon is egy ismert, nagyon színvonalas, minőségi nyelvvizsga, statisztikai adatok alapján három tanulóból egy tanuló biztos, hogy ezt választja. A nyelvvizsga ma már nemcsak a diplomához, de a felvételi jelentkezéshez is szükséges, így a középiskolák felelőssége és kötelessége is színvonalas nyelvi képzést nyújtani diákjainak. Az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium mindent megtesz annak érdekében, hogy magas szintű nyelvi képzést nyújtson, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy komoly szakmai munka eredményeként szerezték meg az Euro Nyelvvizsga Központ Partnerintézménye címet, ez a cím pedig még színvonalasabbá teszi az itt folyó képzést.

Bővebben…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....