13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ismét Cegléden a Tour de Hongrie

Idén is a résztvevő városok között szerepel Cegléd a legnagyobb magyar kerékpárverseny programjában. Már nyilvános, hogy augusztus 17-én Cegléd központjában lesz a 3. szakasz rajtja. Cegléd 2016-ban került be első ízben a Tour de Hongrie programjába, akkor innen rajtolt a viadal harmadik szakasza, tavaly pedig a finn Manninen emlékezetes győzelmet aratott.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2018-ban augusztus 14-én rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. A Tour de Hongrie szervezőbizottsága a 2016-ban pályázó települések közül sportszakmai és turisztikai szempontokat is szem előtt tartva választotta ki azokat a helyszíneket, amelyek a 2018-as – immár egy kategóriával magasabb szintre lépő – Magyar Körverseny programjába kerültek.

Az útvonalat – rendhagyó módon – először az M4Sport élő műsorában, a Sportreggeliben mutatta be a nagyközönségnek Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke. A tervek szerint itthon a sportcsatorna tűzi majd műsorára a nemzeti körversenyt, s annak szakaszairól élőben közvetít majd.

A viadal prológjának, vagyis a 4 kilométeres egyéni időfutamnak augusztus 14-én a Balaton fővárosa, Siófok ad otthont. Másnap, az 1. szakasz során a Magyar tenger északi partján, Balatonalmádiból indulva Keszthelyre, a Festetics kastélynál felállított célig jut el a mezőny. A harmadik versenynapon Velence és Székesfehérvár közötti etapra kerül sor, a nemzetközi mezőny célbaérkezése a fehérvári Királyi Napok egyik fő eseménye lesz.

Augusztus 17-én Cegléd központjában lesz a 3. szakasz rajtja. Az alföldi, teljesen sík és nagyon hosszú, 210 kilométeres szakaszon látványos mezőnysprint várható a Hajdúszoboszlón felállított célban. Karcagról rajtol augusztus 18-án a viadal királyetapja, a karaván a Bükk emelkedőinek meghódítása után a kerékpáros fesztivállal készülő Miskolcon zárja ezt a szakaszt. A zárónapon Budapesten – a tervek szerint Újbudán, a Duna partján, éppen ott, ahonnan az első, 1925-ös Tour de Hongrie mezőnye útjára indult – látványos körpályás versennyel fejeződik be a hatnapos Tour de Hongrie.

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE PROGRAMJA

Augusztus 14. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km)
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (160 km)
Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (170 km)
Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (210 km)
Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (178 km)
Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Budapest–Budapest (78 km)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...