10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

PIMI az Aerobik Diákolimpián

A Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI 10. osztályos színpadi táncos tagozaton tanuló lányai ismét egy sikeres versenyen vannak túl.

Március 3-án rendezte meg az Aerobik Szövetség a Nyugati területi fordulót diákolimpiai szinten versenyaerobik sportágban. A lányok a versenyt a tavalyi versenyeredményükhöz képest eggyel jobban zárták, amely azt jelenti, hogy sikeres volt a felkészülés. A versenyzők év elején más típusú felkészítésben részesültek, októbertől. A hangsúlyt leginkább az ízületi mozgékonyság fejlesztésére és az izmok rehabiltációjára, nyújthatóságára, rugalmasságára fektette a felkészítő tanáruk és egyben edzőjük Hornyák Dóra. Az iskola is segítséget nyújtott a sportágspecifikus felkészítésben úgy, hogy eszközöket rendelt a sikeres versenyeredmény érdekében.

Az év eleji edzések hatására, sok sérüléssel elkezdve a felkészülést, a versenyre már-már majdnem tökéletes izomzattal és megfelelő önbizalommal álltak a színpadra.

A versenyzők csapatszelleme és összetartozása kivételes volt. Egységet alkottak és a gyakorlatot is úgy mutatták be a bíróknak, mint ha egy emberként lettek volna jelen. Egyszerre, megfelelő szinkronban mozogtak a lányok a színpadon, amely látványában csodálatos volt.

Nehéz ellenfelek hatására UP I. korcsoportban, Challenge aerobik kategóriában a versenyaerobik csapat 2. helyezést ért el (Berényi Katalin, Berki Fanni, Farkas Emese, Molnár Mercédesz, Rigó Teodóra, Szojka Alexa, Ujvári Adrienn, Zombori Bianka), amellyel tovább jutott az áprilisban megrendezésre kerülő Országos Magyar Bajnokságra.
Hajrá PIMI!

Hornyák Dóra

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...