14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Újabb elzárt tanya a 4-es útnál

Nem tudnak bejutni autóval a saját – 4-es út és vasút közötti – tanyájukra Szűcsék, mert megszüntették a vasúti átjárót, ahol eddig közlekedtek. A másik útvonal pedig ahol bejárhatnának magánterület lett. Szűcs Józsefné írt levelet a Ceglédi Panorámának:

„Van egy tanya, amiben lakunk már több éve. A miénk, de most már lehetetlen a saját személy autónkkal bejönni, nincsen utunk! A négyes főutat lezárták a szélesítés végett, Budai út felől meg nincs vasúti átjáró. Évekkel ezelőtt megszüntették. Még egy bejáró volt, de az meg magánterület lett, amit mindig feltárcsáznak, így megszűntek a bejárásra való utak. A képviselőnk Ferencz Norbert azt mondta, hogy nagyon nagy lenne a beruházás, hogy csináljanak nekünk utat és ha pályázat lesz és megnyerjük, akkor lesz utunk. Kérdem én, ha valami történik, hogyan kérjek segítséget? Sem mentő, sem tűzoltó nem tudna bejönni. Nem szólva a kukásautóról… Mégis azt mondják, segítik, akik tanyán laknak. De bezzeg én, nem így veszem észre! Kiskorú lányom is a vasúton át közlekedik a Budai úti általános iskolába. Tudják milyen rossz, ha valakinek van családja és fél, hogy nehogy elüsse a vonat?! Hát én féltem, de nem tudok jobb megoldást, mint átsétálni a vasút tetején, hogy ki tudjunk menni. Már próbáltam többféle megoldást találni, de sajnos csak az elutasítást kapom. El is adnánk a tanyát, de út nélkül nem kell senkinek. Már bele vagyunk fáradva és nem tudjuk mitévők legyünk. Harminc kilós tápot hordunk át a nyakunkba a vasúton át, hogy etetni tudjuk a kis jószágainkat! Szeretünk itt lakni, csak most már nagyon nehéz! Ezért próbáltam önöknek írni, hátha valami megoldást tudnának. Szűcs Józsefné”

Lapunk megkereste a megszólított képviselőt Dr. Ferenczi Norbertet, aki az alábbi választ adta: „A tanyák kapcsán rendszeresen felmerül a megközelíthetőség problémája. Ebben a konkrét esetben több tényező együttes hatása okozza a levélíró nehézségeit: 1. az északi dűlőket döntően mezőgazdasági gépek használják, 2. gyakori a belvízprobléma, 3. ennek a tanyának a megközelíthetősége sokat romlott, amikor a MÁV megszűntette a közvetlen közelében lévő vasúti átjárót, 4. a meglévő megközelíthetőség is korlátos a 4-es számú út szélesítése miatt.

Amit tenni lehet, lehetett: A 4-es út kivitelezője soron kívül rendezte az északról való megközelítést és az érintett dűlőből való felhajtást lehetővé tette. Ugyanakkor a Külső Budai úti lehajtó elkészültéig a tanyán élők a megszokott irányba sáros időben nem tudnak közlekedni, mert a mezőgazdasági használat tönkreteszi az útjukat. A hivatal munkatársai a helyszínen tájékozódtak és a száraz idő beállta után földgyalu közreműködésével enyhítik a nehézségeket.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...