13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Új Etelka utca?

Mióta én a környéken lakom a Várkonyi utca páros oldali szakaszán a Vörösmarty tér és Török Ignác utca között a 16. szám alatt egy öreg ház volt, a mellette lévő 14. szám üres telek volt. Az öreg házat eladták majd később az új tulajdonos lebontotta, így az is üres telek lett és így az új tulajdonos három üres telekhez jutott. Egy-két éve – mivel ez a telek már adta a lehetőséget, hogy az Etelka utcát továbbnyissák a Várkonyi utcáig – valószínű, hogy az Önkormányzat megvette és az utcát megnyitotta.

Nem is ez a baj, mert ez ésszerű dolognak tűnik. Hanem a meghosszabbított Etelka utcával azóta sem történt semmi. Viszont a megnyitott utca jobb oldalán még mindig ott van a régi tulajdonos oszlopon lévő ideiglenes áramvételi helye és az út közepén egy bokor tövében egy ásott kút szabadon tátong. Ezen a szakaszon közvilágítás még nincs, így éjszaka, ha valaki arra téved, simán landolhat a most már kútkáva nélküli ásott kútban. Nem beszélve arról, hogy ha egy gyerek kerül oda játszani, szánkózni, kíváncsiságból is beleeshet ebbe az ásott kútba.

Mindez – úgy gondolom – nagyon baleset- és életveszélyes helyzet. Az itt élő főleg kisgyerekes lakók kérik az önkormányzat illetékeseit, hogy minél előbb a helyszínen tartsanak helyszíni bejárást és sürgősen intézkedjenek, ha ez az utca szakasz már az ő tulajdonukban van.

Mészáros Iván

Lapunk utánajárt az ügynek, ifj. Károly Ferenc önkormányzati képviselő a Ceglédi Panorámának azt nyilatkozta, hogy a terület nem az önkormányzat tulajdona, hanem magánkézben van. Bár a tulajdonos valóban felajánlotta a városnak a területet megvásárlásra sem az összegben, sem egyéb feltételekben nem tudtak megegyezni. A képviselő elmondta jelenleg csak annyit tud tenni, hogy mivel valóban balesetveszélyes így a terület, az önkormányzat felszólítja majd a tulajdonost, hogy kerítse a telket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...